Gastouder Holten Alie

Voorstellen gastouder Holten Alie
Mijn naam is Alie, ik ben getrouwd met Jonny. Samen hebben wij twee dochters. Mijn oudste dochter Kimberly woont  samen en mijn jongste dochter Nadya woont nog lekker bij ons thuis. Ik woon in een rustige wijk, waar voldoende speelgelegenheid is voor de kinderen. Ik heb een ruime tuin en voor het huis is een grasveldje met een klein speeltuintje.

Gastouder Holten AlieMijn kinderopvang
Ik ben in 2000 begonnen als gastouder toen mijn jongste dochter 2 jaar was. Inmiddels ben ik ZZP-er, en werk als zelfstandig gastouder onder de naam Kinderopvang Klein Duimpje  en vang met heel veel plezier de kinderen op. Mijn doelstelling is om een verlengstukje van thuis te zijn en verschillende activiteiten met de kinderen te ondernemen. Dat kan variëren van een boodschapje bij de supermarkt of naar het dierenparkje. Maar ook lekker in de tuin spelen, met een knutselwerkje aan tafel of een boekje lezen op schoot.  Ik vind het belangrijk dat kinderen zich bij mij thuis voelen en lekker zich zelf kunnen zijn.

Wat ik de kinderen mee wil geven is respect voor elkaar, jezelf kunnen en mogen zijn, spelend leren in hun eigen tempo en dat ze een eigen mening mogen hebben. Ik sluit hierbij aan door de kinderen te leren om hun eigen mening te vormen, samen te spelen met andere kindjes en rekening te houden met elkaar. Wat binnen mijn opvang een duidelijke regel is, is dat wanneer een kindje zegt: “stop, hou op” dat dit ook gebeurt. Dit geeft voor de kinderen een veilig gevoel, iets wat ik erg belangrijk vind. Wat ik heel leuk vind om te zien is dat de kinderen hier altijd blij naar binnen stappen, en dat ik zelf ook meegroei met de ontwikkeling van het kind. Ik zie hoe het kind zich ontwikkelt en ik vind het fijn om hier een deel van uit te maken en te ondersteunen richting de ouders. De ouders geven mij aan dat ze het fijn vinden dat de kinderen zich bij mij thuis voelen.
Ik kan genieten van de uitspraken van mijn opvangkindjes. Bijvoorbeeld: een kindje van vier jaar heeft proef gedraaid op school. Op mijn vraag of hij het leuk heeft gehad  antwoordde hij :” was leuk, maar volgende week ga ik elke dag weer naar Alie”. Of dat als kinderen opgehaald worden en de ouders vragen of het kind mee naar huis gaat dat het dan zegt: “Nee, ik ben nog niet klaar met spelen mama/papa”. Ook ben ik erkend stagebegeleider vanuit de organisatie Calibris. Dit houd in dat ik ook een stageplaats kan bieden aan verwante opleidingen rondom kinderopvang.

gastouder holten alie

Beschikbaarheid
Mijn opvangdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Ik pas op kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud.  Ik ben flexibel ingesteld. Mijn motto is daarom ook: “in overleg kan alles”.

Samenwerking
Ik heb gekozen voor De Bengel omdat die rekening houden met de wensen van ouders en de gastouders. Ik kan altijd met vragen/opmerkingen bij De Bengel terecht, en zij zullen mij altijd ondersteunen.  Daarnaast bied De Bengel mij als gastouder ook lezingen en cursussen aan zodat ik mij verder kan ontwikkelen ter behoeve van het kind. Ik zou De Bengel zeer zeker aanraden voor toekomstige gastouders en vraagouders.

Opleidingen

  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Training Herkennen en begeleiden van een ontwikkelingsvoorsprong bij het jonge kind (0-4 jaar)
  • Workshop "ontdek de kracht van muziek"
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Cursus autisme, inzicht in autisme
  • Erkend leerbedrijf SBB