Professionele, kleinschalige gastouderopvang

Ben je op zoek naar een lieve, betrokken gastouder die alle aandacht heeft voor jouw kind en het spelenderwijs ondersteunt in zijn of haar ontwikkeling? Zoek je kleinschalige opvang die helemaal veilig en vertrouwd voelt, zodat jij met een gerust hart kunt gaan werken?

Gastouderbureau de Bengel begeleidt ouders bij het vinden van de perfecte gastouder en de ideale opvangomgeving voor je kind. We bieden zowel dagopvang als naschoolse opvang in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Voordelen gastouderopvang

Uit tal van onderzoeken blijkt dat gastouderopvang door kinderen als het meest prettig wordt ervaren. Waarom?

 • Je kind heeft één vaste gastouder in plaats van wisselende leidsters. Dit biedt de veiligheid die een kind nodig heeft.
 • In de kleine groepen is er volop ruimte voor individuele aandacht.
 • Kinderen worden spelenderwijs ondersteund en kunnen zich optimaal ontwikkelen.
 • Iedere gastouder heeft haar dagritme en kinderen weten waar ze aan toe zijn.
 • De huiselijke setting voorkomt overprikkeling en stress en biedt meer ontspanning.

Een gastouder die aansluit bij jouw kind

Ieder kind is anders. De een barst van de energie en is het liefst buiten, de ander zit graag gezellig bij je met een boekje en geniet van de rust. Een goede gastouder heeft oog voor de verschillen en speelt daarop in. Zo krijgt ieder kind de rust, structuur, ondersteuning en aandacht die het nodig heeft en verdiend.

Wij zorgen voor de juiste match

Al onze gastouders bieden een veilige omgeving en een helder dagritme. Dat is een fijne basis voor alle kinderen. Maar vind je daarnaast buitenspelen, met andere kinderen omgaan, de natuur in en (huis)dieren belangrijk voor je kind? Of wil je dat juist dat lezen, muziek en creativiteit spelenderwijs worden gestimuleerd?

Onze kinderopvangadviseurs maken graag uitgebreid kennis met jou

Jij kent je kind het beste, dus horen we graag van jou wat je belangrijk vindt. Vervolgens zorgen wij voor de juiste match met een gastouder én begeleiden we je bij de afhandeling van alle administratieve zaken, zodat alles goed geregeld is op de dagen dat jij werkt.

Meer dan 280 professionele gastouders in de regio

Bij ons gastouderbureau zijn inmiddels ruim 280 gastouders aangesloten, die professionele, kleinschalige kinderopvang aanbieden in de regio. Al onze gastouders zijn geschoold, staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en voldoen vanzelfsprekend aan de wettelijke kwaliteitseisen. Wil je meer weten over de Wet Kinderopvang, jouw recht op kinderopvangtoeslag of heb je andere vragen, neem gerust contact met ons op.

Gastouder zijn is geen bijbaantje

De tijd dat gastouderopvang aan huis iets was dat vrouwen ‘erbij’ deden is echt voorbij. Onze gastouders zijn gediplomeerd, zetten de kinderopvang professioneel op en ontwikkelen zich voortdurend in hun vak. Wij ondersteunen en stimuleren dat met coaching, trainingen, lezingen en veel persoonlijke begeleiding. Al onze gastouders werken met veel aandacht, zorg en liefde met de kinderen. Ze bieden jouw kinderen een veilige en vertrouwde plek, waar ze zich helemaal thuis voelen.

Gastouderbureau de Bengel staat voor:

 • Kleinschalige en professionele gastouderopvang
 • De beste match tussen ouder en gastouder
 • Persoonlijk contact en nauwe samenwerking
 • Dagelijks leren en groeien, van en met elkaar
 • Ruim 280 gastouders in de regio
 • Een vaste kinderopvangadviseur voor iedere ouder

Ben je op zoek naar een goede gastouder voor je kind?

Wij beantwoorden vrijblijvend al je vragen

Een gastouder vinden, hoe werkt dat?

Ouders die zich aanmelden voor gastouderopvang worden daarin van begin tot eind begeleid door een kinderopvangadviseur. De kinderopvangadviseur blijft gedurende de hele opvangperiode aanspreekpunt voor jou en je gastouder.

Het traject begint met een uitgebreide, vrijblijvende kennismaking met de kinderopvangadviseur. We bespreken al je wensen en leggen uit hoe gastouderopvang in z’n werk gaat.

Vervolgens zoeken wij een geschikte gastouder en maak je kennis met haar op de gastouderlocatie. De kinderopvangadviseur helpt je desgewenst bij de voorbereiding van het kennismakingsgesprek, zodat je precies weet wat je wilt vragen en waar je op moet letten.

Als je enthousiast bent over de gastouderopvang, maken we een berekening op maat over de kinderopvangtoeslag, nemen we alles nog een keer volledig door en wordt het contract ondertekend.

Zodra je kindje de eerste keer naar de gastouder gaat, start de proeftijd van 2 maanden. In het eerste opvangjaar hebben we meerdere evaluatiemomenten.Daarna houdt de kinderopvangadviseur contact met zowel de ouder als de gastouder. En uiteraard kun je altijd direct contact met haar opnemen als er tussendoor vragen zijn.

Referenties ouders

Wij hadden een opvangvraag voor ons 1e kindje voor 3 dagen opvang per week. Een afspraak bij ons thuis was snel gemaakt en het contact dat ik verder met Leonie hierover had was fijn. Ze dacht echt met ons mee. Ik heb veel overleg met haar gehad over mogelijke gastouders voor ons kindje. Hier is een geslaagde match uit voortgekomen! En ook met het kantoor was de communicatie goed en snel. Toen ik specifieke vragen had over de berekeningen, kreeg ik gelijk antwoord. Het is laagdrempelig en ze denken met ons mee. Ik ben dik tevreden over hoe het allemaal verlopen is!

Ouder Maria uit Nijverdal

Wij kenden al een gastouder en hadden haar zelf benaderd of ze plek had voor onze zoon. Zij vertelde ons dat ze met de Bengel samenwerkte en Janet haar vaste kinderopvangadviseur is. Janet is bij ons geweest en heeft alles goed en snel geregeld. De samenwerking was vanaf het begin af aan goed en ik vind het fijn dat het bureau er altijd voor ons is. Ik merk dat ze alert zijn, je wordt heel goed op de hoogte gehouden. Als je een wijziging doorgeeft, worden de gegevens altijd vlot aangepast. Ook heel fijn is het om te weten dat Janet veel in beeld is bij onze gastouder en over haar schouders meekijkt naar de opvang van onze zoon. Ik zal de Bengel dan ook zeker adviseren bij andere ouders.

Ouder Henrike uit Wierden

Wij hadden eerst zelf al contact met de gastouder gehad over onze opvangvraag. Gelukkig was er plek voor onze dochter bij haar. Vervolgens hebben wij contact gezocht met de kinderopvangadviseur van onze gastouder. Wij hadden onder meer nog een financiële vraag. Het eerste contact was heel prettig, ook dat de afspraak aan huis was. Een heldere uitleg en alles was snel duidelijk. Het was fijn dat we niet alles zelf hoefden uit te vinden en uit te zoeken. Na dit gesprek zijn de contracten opgemaakt, die we samen met de kinderopvangadviseur bij de gastouder hebben besproken. Even de puntjes op de i met betrekking tot afspraken over onze wensen en de werkwijze van onze gastouder. Zo was meteen alles duidelijk en is de opvang vanaf het begin meteen goed verlopen. Ook daarna heeft Janet nog contact gehad met ons om te vragen of nog steeds alles naar wens was. Het voelde echt heel welkom, een dikke 8.

Ouder Heleen uit Nijverdal

Wij waren op zoek naar een gastouder voor ons eerste kindje. Nadat Hélène bij ons thuis was geweest kwam ze al snel met een gastouder. Een hele leuke gastouder, maar wij hadden het idee dat er wat ontbrak in de klik. Wij wilden graag nog een gesprek met een andere gastouder en dus bleef Hélène zoeken. Dat is goed gelukt en we zijn dan ook meer dan blij met de gastouder die ze voor ons gevonden heeft. Inmiddels gaat ook ons tweede kindje daar met veel plezier naartoe. Ik ben dan ook heel erg tevreden met het gastouderbureau en Hélène. Hélène was (is) zowel telefonisch, per mail en per app goed te bereiken en houdt ons goed op de hoogte. Ook nu staat ze altijd klaar bij vragen. Ik zal zeker aan andere ouders de Bengel promoten, want de begeleiding en communicatie is top.

Ouder Yara uit Almelo

En dan komt het moment dat ook de laatste te groot wordt voor kinderopvang. Bij deze wil ik jullie bedanken voor de afgelopen jaren. Want ondertussen is het 10 jaar geleden dat jullie ons hebben laten kennismaken met onze eerste gastouder, een gastouder die bij ons thuis kwam. Dit paste op dat moment perfect bij ons gezin en wij waren erg blij met haar. Toen zij stopte, hadden jullie weer een superfijne gastouder voor ons. Een gastouder waar de kinderen, die inmiddels wat ouder waren, zelf naartoe konden. Wij kunnen dan ook terugkijken op geweldige zorg van gastouders maar ook van jullie als gastouderbureau. Jullie hebben een prachtig bedrijf en ik zal jullie dan ook zeker warm aanbevelen bij eenieder die op zoek is naar kinderopvang. Jullie hebben werken voor ons mogelijk gemaakt! Een veilige, goede en bovenal enthousiaste en liefdevolle gastouder is voorwaarde 1 om dat te kunnen doen. En jullie zijn hierin geslaagd. Bedankt voor de afgelopen 10 jaar!

Ouder Irene uit Goor

Ik kwam destijds met de vraag of er voor onze dochter een gastouder in onze woonplaats beschikbaar was. Er werd naar aanleiding hiervan snel contact gelegd en al snel hadden we een leuke gastouder gevonden. Dat was heel leuk, want zij was ook nog een bekende van ons. Toen de gastouder had aangegeven te willen stoppen, werd er vanuit de Bengel gelijk meegedacht voor een nieuwe gastouder. Wat we als positief hebben ervaren, is dat de Bengel een gastouder probeert te vinden die bij je past. De klik met de nieuwe gastouder was er dan ook meteen. De betrokkenheid vanuit de Bengel, door o.a. de tussentijdse evaluaties, waarderen we ook. We bevelen daarom zeker Gastouderbureau de Bengel aan iedereen aan!

Ouder Marleen uit Rijssen

Wat kost gastouderopvang?

De Bengel is een door de overheid erkend gastouderbureau. Al onze gastouders staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Daardoor krijg je als ouder een groot deel van de kosten voor de gastouderopvang terug via de kinderopvangtoeslag. Wat je uiteindelijk precies betaalt, is gebaseerd op je jaarinkomen.

Een exacte kostenberekening maken we graag voor je.

Wil je nu alvast een goede indicatie van je eigen bijdrage? Maak dan alvast een berekening