Gastouderopvang

Professionele, kleinschalige gastouderopvang

Ben je op zoek naar een lieve, betrokken gastouder die alle aandacht heeft voor jouw kind en het spelenderwijs ondersteunt in zijn of haar ontwikkeling? Zoek je kleinschalige opvang die helemaal veilig en vertrouwd voelt, zodat jij met een gerust hart kunt gaan werken?

Gastouderbureau de Bengel begeleidt ouders bij het vinden van de perfecte gastouder en de ideale opvangomgeving voor je kind. We bieden zowel dagopvang als naschoolse opvang in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Voordelen gastouderopvang

Uit tal van onderzoeken blijkt dat gastouderopvang door kinderen als het meest prettig wordt ervaren. Waarom?

 • Je kind heeft één vaste gastouder in plaats van wisselende leidsters. Dit biedt de veiligheid die een kind nodig heeft.
 • In de kleine groepen is er volop ruimte voor individuele aandacht.
 • Kinderen worden spelenderwijs ondersteund en kunnen zich optimaal ontwikkelen.
 • Iedere gastouder heeft haar dagritme en kinderen weten waar ze aan toe zijn.
 • De huiselijke setting voorkomt overprikkeling en stress en biedt meer ontspanning.

Een gastouder die aansluit bij jouw kind

Ieder kind is anders. De een barst van de energie en is het liefst buiten, de ander zit graag gezellig bij je met een boekje en geniet van de rust. Een goede gastouder heeft oog voor de verschillen en speelt daarop in. Zo krijgt ieder kind de rust, structuur, ondersteuning en aandacht die het nodig heeft en verdiend.

Wij zorgen voor de juiste match

Al onze gastouders bieden een veilige omgeving en een helder dagritme. Dat is een fijne basis voor alle kinderen. Maar vind je daarnaast buitenspelen, met andere kinderen omgaan, de natuur in en (huis)dieren belangrijk voor je kind? Of wil je dat juist dat lezen, muziek en creativiteit spelenderwijs worden gestimuleerd?

Onze kinderopvangadviseurs maken graag uitgebreid kennis met jou

Jij kent je kind het beste, dus horen we graag van jou wat je belangrijk vindt. Vervolgens zorgen wij voor de juiste match met een gastouder én begeleiden we je bij de afhandeling van alle administratieve zaken, zodat alles goed geregeld is op de dagen dat jij werkt.

Meer dan 280 professionele gastouders in de regio

Bij ons gastouderbureau zijn inmiddels ruim 280 gastouders aangesloten, die professionele, kleinschalige kinderopvang aanbieden in de regio. Al onze gastouders zijn geschoold, staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en voldoen vanzelfsprekend aan de wettelijke kwaliteitseisen. Wil je meer weten over de Wet Kinderopvang, jouw recht op kinderopvangtoeslag of heb je andere vragen, neem gerust contact met ons op.

Gastouder zijn is geen bijbaantje

De tijd dat gastouderopvang aan huis iets was dat vrouwen ‘erbij’ deden is echt voorbij. Onze gastouders zijn gediplomeerd, zetten de kinderopvang professioneel op en ontwikkelen zich voortdurend in hun vak. Wij ondersteunen en stimuleren dat met coaching, trainingen, lezingen en veel persoonlijke begeleiding. Al onze gastouders werken met veel aandacht, zorg en liefde met de kinderen. Ze bieden jouw kinderen een veilige en vertrouwde plek, waar ze zich helemaal thuis voelen.

Gastouderbureau de Bengel staat voor:

 • Kleinschalige en professionele gastouderopvang
 • De beste match tussen ouder en gastouder
 • Persoonlijk contact en nauwe samenwerking
 • Dagelijks leren en groeien, van en met elkaar
 • Ruim 280 gastouders in de regio
 • Een vaste kinderopvangadviseur voor iedere ouder

Ben je op zoek naar een goede gastouder voor je kind?

Wij beantwoorden vrijblijvend al je vragen

Een gastouder vinden, hoe werkt dat?

Ouders die zich aanmelden voor gastouderopvang worden daarin van begin tot eind begeleid door een kinderopvangadviseur. De kinderopvangadviseur blijft gedurende de hele opvangperiode aanspreekpunt voor jou en je gastouder.

Het traject begint met een uitgebreide, vrijblijvende kennismaking met de kinderopvangadviseur. We bespreken al je wensen en leggen uit hoe gastouderopvang in z’n werk gaat.

Vervolgens zoeken wij een geschikte gastouder en maak je kennis met haar op de gastouderlocatie. De kinderopvangadviseur helpt je desgewenst bij de voorbereiding van het kennismakingsgesprek, zodat je precies weet wat je wilt vragen en waar je op moet letten.

Als je enthousiast bent over de gastouderopvang, maken we een berekening op maat over de kinderopvangtoeslag, nemen we alles nog een keer volledig door en wordt het contract ondertekend.

Zodra je kindje de eerste keer naar de gastouder gaat, start de proeftijd van 2 maanden. In het eerste opvangjaar hebben we meerdere evaluatiemomenten.Daarna houdt de kinderopvangadviseur contact met zowel de ouder als de gastouder. En uiteraard kun je altijd direct contact met haar opnemen als er tussendoor vragen zijn.

Referenties ouders

Wat kost gastouderopvang?

De Bengel is een door de overheid erkend gastouderbureau. Al onze gastouders staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Daardoor krijg je als ouder een groot deel van de kosten voor de gastouderopvang terug via de kinderopvangtoeslag. Wat je uiteindelijk precies betaalt, is gebaseerd op je jaarinkomen.

Een exacte kostenberekening maken we graag voor je.

Wil je nu alvast een goede indicatie van je eigen bijdrage? Maak dan alvast een berekening