Gastouder Maria, buitengebied Diepenheim

Voorstellen gastouder Hengevelde Maria
Ik ben Maria, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben al meer dan 12 jaar gastouder. Wij wonen in het buitengebied tussen Goor en Hengevelde op een pluimveebedrijf. Ook vanuit Diepenheim ben ik goed bereikbaar en heb ik kinderen in mijn gastouderopvang.

Mijn kinderopvang
In mijn opvang wil ik een tweede thuis bieden aan kinderen, waar ze met plezier willen komen. Ik ben ervan overtuigd dat een “tweede thuis” belangrijk is, omdat kinderen zich daar veilig en vertrouwd voelen en zich daardoor beter kunnen ontwikkelen.

Voor de opvang is de woonkeuken ingericht met een grote speelhoek. Er is voldoende speelmateriaal en knutselmateriaal aanwezig. Ook is er een grote afgebakende tuin met diverse speeltoestellen, waar de kinderen vrij kunnen spelen.

Ik vind het heerlijk om met de kinderen bezig te zijn. Om te knutselen, kleuren, puzzelen, ect. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de kinderen zelfstandig leren spelen. Als het weer het toelaat ga ik met de kinderen lekker naar buiten. Lekker spelen of even een rondje lopen langs de pony’s en konijnen. Dat vinden ze altijd heel leuk.

Beschikbaarheid
Kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar zijn bij mij van harte welkom. Dagen en tijden in overleg.

Samenwerking
Ik werk al 10 jaar samen met De Bengel en ervaar dat als zeer prettig. Zij zorgen voor de financiële administratie, opleidingen en bemiddeling. Bij vragen met betrekking tot de kinderopvang kun je altijd bij hen terecht. Ook dagen zij de gastouders uit door ze regelmatig cursussen en workshops aan te bieden. Zo blijven de gastouders zich ook door ontwikkelen.

Opleidingen

  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Certificaat meldcode kindermishandeling
  • Cursus interactief voorlezen
  • Eigen pedagogisch werkplan
  • Diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2
  • SPW niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto