Gastouder Delden Marlies

Voorstellen
Hallo, mijn naam is Marlies (1961) ik ben gastouder en getrouwd met Arnoud en we hebben een zoon, Kay (2001). We wonen al jaren op het mooiste plekje in Delden! We hebben zelf een grote tuin met veel speelmogelijkheden, zoals een klimhuisje met een glijbaan, een schommel en een hele spannende schommel! Ook is er een grote zandbak aanwezig en hebben we allerlei  soorten fietsjes.
Aan het eind van de straat is er nog een speeltuintje aanwezig met een wipwap, schommels, zandbak en ook een glijbaan. Net zoals dus bij ons achter het huis! We wonen aan een rustige straat en de tuin is helemaal afgesloten dus de kinderen kunnen de straat niet op!Ik ben toevallig gastouder geworden en het is ontzettend leuk!! De logica van kinderen, de uitspraken die ze doen en gewoon zoals kinderen zijn is geweldig!!

Mijn kinderopvang
Zoals ik hierboven al vermeldde kan er buiten volop gespeeld worden maar ook binnen is er volop gelegenheid tot spelen! Er is zelfs een aparte kamer waar al het speelgoed staat en waar de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze mee willen spelen…dat varieert van knutselmateriaal tot boekjes tot puzzels tot ontdekkingsspelletjes en educatief speelgoed. Ik vind het belangrijk dat kinderen met verschillende materialen kunnen spelen ., dat ze zelf dingen kunnen ontdekken en ook het samen een spelletje spelen vind ik erg leuk en belangrijk. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen vermaken en dat ze de mogelijkheid hebben om buiten lekker te kunnen ravotten. Het mooiste wat een oppasmeisje tegen me zei was dat ze hier gewoon wou blijven wonen en niet meer naar haar eigen huis!! We gaan vaak een stukje wandelen want er moet ook nog een klein hondje worden uitgelaten…..
Ik vind consequentheid erg belangrijk ….. dat de kinderen weten waar ze aan toe zijn!

Beschikbaarheid
Op dit moment heb ik 2 zusjes , van 4,5 en 3 jaar jong en die komen dinsdagavonds logeren . Woensdags breng en haal ik ze van school en peuterspeelzaal …. dan eten we hier een boterham en kunnen ze nog spelen en om 15.00 uur worden de meisjes weer opgehaald. Mijn voorkeur gaat uit naar baby’s en jonge kinderen. Ik ben ook gastouder voor kinderen met een beperking en een 2 jarige meisje komt elke dinsdag en donderdag’s middags ga ik naar een gezin met een dochter met een beperking. Elke zaterdag komt er nog een autistisch meisje hier.

Samenwerking
De samenwerking tussen De Bengel en mij is prima.

Opleidingen
Na de MAVO heb ik de opleiding Kinderverzorging en Jeugdverzorging gedaan. Daarna ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg en heb nog MBO- Inrichtingswerk gedaan.
Ik ben in het bezit van kinder EHBO.

  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto