Gastouder aan huis Esther

Voorstellen gastouder aan huis Esther
Hallo, mijn naam is Esther (1976) en ik ben gelukkig getrouwd met Bryan. We wonen met veel plezier in Delden. Ik ben begonnen, als verzorgende in de thuiszorg. Met veel liefde heb ik 12,5 jaar in de kraamzorg gewerkt, helaas om persoonlijke reden ben ik gestopt. Gelukkig kwam er een mooie andere baan in de zorg op mijn pad, ik heb 3 jaar gewerkt met jonge mensen met een handicap. In de zorg veranderde veel en ben gestopt.

Mijn kinderopvang
Ik werk nu als nanny bij een gezin in huis. Dit werk doen ik nu al 4 jaar met heel veel plezier en hoop dit nog jaren te kunnen en mogen doen. Het mooie van dit werk is de 1 op 1 zorg in huislijke sfeer. Ik sta voor persoonlijke aandacht voor het kind, ik leer ze stappen durven zetten op hun eigen tempo. Zelfvertrouwen meegeven, creatief bezig zijn en vooral spelen, van spelen leren kinderen, voorlezen en lezen met het kind. Maar ook als het geregend heeft laarsjes aan doen en lekker door de plassen stampen.

Ik hou een mooi dagboek bij en schrijf de verhaaltjes van de dag op, met de leuke foto’s erbij. Ik geniet enorm van mijn werk, ik zeg werk.. maar het is heel persoonlijk.. ik zie het als een bijzondere groeifase van kinderen waar ik een mooi gedeelte van mee mag maken…

Ook het contact met de ouders is heel mooi, en erg belangrijk!

Ik draag ook, 1 middag in de week en om de zaterdag, zorg voor een meisje met een beperking.. Heel mooi en bijzonder contact met elkaar, we hebben samen veel lol.

Gelukkig heb ik een hele lieve man die het ook leuk vind als dit meisje bij ons thuis is, ook haar broer en zus vinden het leuk om soms mee te gaan om leuke dingen te doen.. Dit zie ik echt als een compliment. Dit meisje is bij ons om het gezin te ontlasten van alle zorgen rondom dit meisje en toch willen de broer en zus ook mee. Deze zorg gaat via de PGB.

Samenwerking
Ik vind het fijn om De Bengel als organisatie achter me te hebben staan. Via hun krijgen we ook regelmatig cursussen aangeboden, ik vind het belangrijk om up to date te blijven met alle ontwikkelingen. En als ik zelf even iets niet weet, even een telefoontje of appje te doen en mijn vraag neer te kunnen leggen of te kunnen overleggen. Nooit te oud om te leren.. Open staan voor andere opties, er zijn altijd meerdere wegen.

Competenties

  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)