Gastouder Hellendoorn Iris

Voorstellen gastouder Hellendoorn Iris

Mijn naam is Iris en ik woon met mijn man en kinderen in Hellendoorn. Sinds augustus 2014 ben ik werkzaam als gastouder voor gastouderbureau De Bengel. Ik heb zelf 5 jaar in de kinderopvang gewerkt. Maar door de komst van ons eigen kinderen heb ik besloten om als gastouder aan de slag te gaan. Ik bied opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

Wij wonen in een gezellige buurt en met een fijne ruime tuin waar voldoende speelgelegenheid voor de kinderen is. Zo is er een zandbak aanwezig, een schommel en zijn er verschillende autootjes en fietsen waar de kinderen lekker op kunnen ‘racen’.

Mijn kinderopvang

Ik geniet er van om kinderen te verzorgen en te begeleiden, het bieden van veiligheid, vertrouwen en kansen te geven zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig en stabiele persoonlijkheid. Elk kind is anders en daarom vind ik gastouder zijn zo leuk. De opvang vindt bij mij thuis plaats. De kinderen mogen in de woonkamer en keuken spelen. En bij mooi weer gaan we lekker naar buiten. Ik probeer zoveel mogelijk te ondernemen met de kinderen. Zoals voorlezen, spelletjes doen en knutselen, lekker wandelen of een stukje fietsen met de bakfiets.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben bij mij. Dat ze zich op hun gemak voelen en veilig zijn. Ook vindt ik het belangrijk dat er een goede communicatie tussen mij en de ouders is. Ik zorg tenslotte wel voor hun dierbaarste bezit! Ik probeer zoveel mogelijk de situatie van thuis na te bootsen. Kinderen wil ik graag meegeven dat ze zichzelf mogen zijn. Eén van de ouders gaf aan dat ze haar kindje graag bij mij brengt. Ze vindt het fijn hoe ik met haar kindje om ga. Ze zegt ook ik kan alles met je overleggen en alles is bespreekbaar. Nou daar ben ik heel blij mee!

Een leuke uitspraak: Een kindje zei tegen mij; Jij bent helemaal vies. Waarop ik antwoord; Vies? Hoezo? Zegt het kindje; Jij hebt allemaal vlekken in je gezicht! Dit zijn mijn sproeten….

Beschikbaarheid

Ik ben 3 dagen in de week beschikbaar. Maandag, dinsdag en donderdag. De begin en eindtijden zijn bij mij geen probleem. In overleg is er heel veel mogelijk.

Samenwerking

De samenwerking met De Bengel bevalt me uitstekend zowel met mijn eigen kinderopvangadviseur als met iemand van kantoor. Als er iets is…. hoef ik maar te bellen of te e-mailen en ik krijg dezelfde dag nog een reactie. Tot nu toe kan ik nog geen mindere punten ontdekken. Dat is ook de reden waarom ik voor De Bengel heb gekozen.

Opleidingen

 • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
 • Sociaal pedagogisch medewerkster
 • Introductie piramide
 • Interactief voorlezen
 • Cursus kindermishandeling
 • Kiki training, kansen in kinderen
 • Workshop “baby- en kindergebaren”
 • Certificaat spraak en taalontwikkeling

 

 

 

 • Lezing kriebels in je buik
 • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
 • Kiki training, kansen in kinderen
 • Workshop "baby- en kindergebaren"

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto