Waarom gastouderopvang?

Als ouder(s) van één of meerdere kinderen, weet je dat ieder kind anders is en vraagt om een eigen benadering. Zo is er het dromerige kind, dat zich goed zelf vermaakt en geniet van rust. Maar ook het drukke kind, dat veel aandacht vraagt en een duidelijke structuur nodig heeft. Een goede gastouder voelt en ziet deze verschillen en weet hiermee om te gaan.

Met veel enthousiasme biedt de gastouder aan elk kind een warm, sfeervol en veilig thuis met veel 1-op-1 aandacht voor ieder kind. Kleinschalige opvang met een laag stressniveau. Dat is waar het om gaat.

Hoe voelen kinderen zich bij de verschillende vormen van kinderopvang. In het Proefschrift  Qaulity in home-based childcare: Impact and Improvement van Dr. Marleen G. Groeneveld van Universiteit Leiden –Centrum voor Gezinsstudies lees je dat gastouderopvang door kinderen als het meest prettigst wordt ervaren.

Kleinschalige opvang

Door te kiezen voor opvang via de Bengel, kies je voor kleinschalige opvang in huiselijke sfeer.  Een gastouder mag:

  •  Max. 6 kinderen van 0 tot 13 jaar opvangen, eigen kinderen tot 10 jaar worden meegeteld.
  •  Niet meer dan 5 kinderen tegelijk opvangen jonger dan 4  jaar, inclusief eigen kinderen.
  •  Max. 4 kinderen van 0 en 1 jaar tegelijk opvangen, waarvan maximaal 2 kinderen van 0 jaar, incl. eigen kinderen.

De Wet Kinderopvang

Om de kwaliteit van de kinderopvang te borgen, heeft de overheid regels vastgelegd in de Wet Kinderopvang. Twee voorbeelden van de regels in de Wet Kinderopvang zijn:

  • Het uitvoeren van een Risico-inventarisatie op de opvang locatie.
  • Het overleggen van een Verklaring omtrent het Gedrag door de gastouder en alle volwassen huisgenoten.

Wil je meer weten over de Wet Kinderopvang, jouw recht op kinderopvangtoeslag of wil je weten welke leuke gastouder beschikbaar is, neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren je graag.

Gastouderopvang

Kleinschalige opvang, rust en vertrouwd