Gastouder Holten

werkwijze

Kleinschalige Kinderopvang Holten

Kiezen voor kinderopvang in Holten. Een logische keuze is om te kiezen voor kinderopvang in huiselijke sfeer. Oftewel opvang via een gastouder Holten.

Wij “de Bengel” zijn een door de overheid erkend gastouderbureau en in Holten hebben wij vele leuke gastouders. Ook jou kunnen wij helpen met het vinden van een leuke gastouder Holten. Hoe? Onze kinderopvangadviseur in Holten, Leonie Scholten, bemiddelt en begeleidt voor jou en de gastouder de kinderopvang. Ze informeert en adviseert zowel de ouders als de gastouders op het gebied van de Wet kinderopvang, kinderopvangtoeslag en kind begeleiding.

Gastouder Holten

Ieder mens is anders, maar ook ieder gezin. De eisen en wensen, die ouders stellen aan een gastouder, zullen dan ook verschillen. Wij vinden het belangrijk om met de ouders persoonlijk in gesprek te gaan en zo te inventariseren wat voor hen en hun kind belangrijk is in de opvang. Dit gesprek vindt altijd plaats in het huis van de ouders zodat er een goed beeld is van de al bestaande huiselijke situatie. Nadat de wensen duidelijk zijn wordt de juiste match gemaakt. Het doel is om een langdurige relatie tot stand te laten komen tussen ouders en gastouder. Ouders moeten tevreden en vol vertrouwen hun kind naar de gastouder in Holten kunnen brengen.

Het begeleiden van gastouders

Als ouders na een eerste kennismaking aangeven verder te willen met de gastouder, dan wordt er een afspraak gemaakt voor definitieve bemiddeling. Leonie, de kinderopvangadviseur van de Bengel in Holten, begeleidt dit gesprek. Zij zorgt ervoor dat allerlei praktische zaken besproken worden zoals; kennismaking met kind, breng- en haaltijden, voeding, luiers, huisregels en speelgewoonten. Na één maand vindt er een evaluatiegesprek plaats. Ook daarna houdt Leonie regelmatig contact met ouders en gastouders om er zo zeker van te zijn dat de opvang van hun (opvang)kind loopt zoals gewenst.

Verder biedt gastouderbureau de Bengel haar gastouders veel mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan MBO 3 opleiding kinderopvang, babygebaren, het worden van erkend leerbedrijf. En voor ouders informatieavonden over communicatie, voeding of hoogbegaafdheid. Zie het gehele aanbod aan trainingen bij ons op de site. Ook begeleiden wij gastouders om zelfstandig ondernemer in de kinderopvang te worden zoals kinderopvang Klein Duimpje in Holten.

Benieuwd hoe onze gastouders in Holten de samenwerking met de Bengel ervaren? Lees alles over hun ervaring met de Bengel op onze gastoudermarkt.

Gastouder Almelo