Gastouder Eibergen

werkwijze

De leukste gastouders uit Eibergen vind je bij gastouderbureau de Bengel. Waarom kiezen voor een gastouder Eibergen? Een kind voelt zich vertrouwd en veilig bij een gastouder. Omdat de gastouder op maximaal 5 kindjes jonger dan 4 jaar past is er voldoende ruimte, tijd en aandacht voor elk kind. En elk kind verdient en heeft de juiste aandacht nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Om te kunnen groeien en te mogen zijn wie ze zijn. Een gastouder Eibergen ziet de verschillen tussen de kinderen en geeft elk kind wat die nodig heeft.

Ervaren gastouder Eibergen

Onze gastouders in Eibergen zijn erg ervaren. Ze komen zelf uit de kinderopvang of hebben veel ervaring. Ook werken ze volgens de richtlijnen van ons bureau. Een aantal van deze richtlijnen zijn.

IK WEET WAT WEL EN NIET KAN
De ontwikkeling van kinderen, zowel lichamelijk als sociaal emotioneel gaat erg snel. De gastouder kent de verschillen en begeleidt de kinderen in de verschillende fasen. Kinderen leren wat ze al wel en niet zelfstandig kunnen en worden hierin positief – gestimuleerd.

IK HEB WEER VEEL GELEERD VANDAAG
Voor de ontwikkeling van het kind is het belangrijk naar het kind zelf te kijken. Waar kan hij/zij op dit moment mee geprikkeld worden om iets nieuws te leren of om zichzelf verder te ontwikkelen. Ieder kind is uniek dus laat het “leren” aansluiten bij het type kind.

IK BEN HYGIËNISCH VIES
Het huis van de gastouder moet zo schoon zijn dat kinderen weinig in contact komen met ziektekiemen en niet in contact komen met ongezonde stoffen. Dit betekent niet dat een kind niet vies mag worden. Een kind moet schoon genoeg blijven om gezond te zijn en vies genoeg mogen worden om gelukkig te zijn.

NU NEE IS OVER 5 MINUTEN OOK NOG NEE
Consequent zijn geeft duidelijkheid en rust. Een huilend kind dat afgekocht wordt met een snoepje zal de volgende keer nog minder goed weten hoe het met frustratie om moet gaan. Nee blijft dus nee.

MORGEN IS ER WEER EEN DAG
Om al de bovenstaande punten te kunnen waarborgen is continuïteit voor het kind belangrijk. De gastouder staat de afgesproken dagen en tijden onvoorwaardelijk voor het kind ter beschikking.

Onderstaande foto is bijvoorbeeld van Ukkepuk Kinderopvang in Eibergen

Gastouder Almelo