Diplomalijst gastouder

Om de kwaliteit in de gastouderopvang te waarborgen moet je om als gastouder te mogen werken een geldig diploma hebben. Het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft een diplomalijst gastouder vastgelegd in de Regeling Kinderopvang.

Als gastouder heb je één van de volgende diploma’s nodig

Een MBO-2 diploma;
– Helpende Zorg en Welzijn
– Helpende welzijn
– Helpende breed
– Helpende sociaal agogisch werk of een gelijk gesteld diploma.

of een gelijkgestelde diploma zie diplomalijst voor gastouders.

en

EHBO diploma
Een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis, een geregistreerd certificaat Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) of Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert, of één van de volgende geregistreerde certificaten van Nikta: Acute Zorg bij Kinderen, Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving, of Eerstehulpverlener, of een Rode Kruis certificaat eerste hulp aan kinderen.

Opleiding

Wil je als gastouder gaan werken via de Bengel en heb je nog niet het juiste diploma? Dan begeleiden wij jou met de opleiding MBO Helpende Welzijn en Zorg. Hiervoor werken wij samen met een ROC. Middels zelfstudie en een praktijkexamen kun je dan binnen enkele maanden jouw diploma MBO-2 Helpende (Zorg en Welzijn) halen. Onze kinderopvangadviseur kan je meer vertellen over de opleiding en kosten tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Boekjes lezen en al veel leren

Boekjes lezen en al veel leren