Gastouder aan huis Irene

Voorstellen gastouder aan huis Irene

Mijn naam is Irene, ik ben 29 jaar oud en ik woon samen met mijn ouders en oudere broer in Vriezenveen. Ik woon daar alweer 21 jaar met heel veel plezier. In 2009 heb ik mijn diploma sociaal pedagogisch werker niveau 3 behaald en ben daar na aan het werk gegaan als groepsleidster bij een buitenschoolse opvang in Hengelo (OV) Ik heb daar met heel veel plezier gewerkt tot 2013. Daarna ben ik als postbode aan het werk gegaan omdat ik meer tijd wou steken in het schrijven van mijn roman. Ik heb van 2009 tot 2015 ook één middag in de week gewerkt met een jongetje die autisme heeft. Dit was één van mijn beste en leerzame ervaringen die ik heb gehad met kinderen.

Mijn kinderopvang

Ik werk op dit moment als gastouder aan huis, bij een leuk gezin dat bestaat uit vader en moeder en hun twee zoons. Tijdens mijn opvanguren bij hun in huis doe ik van alles met de kinderen. Samen spelen we buiten, zoals voetbal, of zitten we juist lekker te knutselen aan tafel. Als we een stukje fruit eten in de middag zitten we gezellig aan de eettafel en kletsen we over school, vakantie of maken we juist veel grapjes. Wat ik erg belangrijk vind tijdens het oppassen is dat de kinderen het goed naar hun zin hebben, dat ze zich vrij en vertrouwd genoeg voelen om lekker te spelen, knutselen of hun vriendjes uitnodigen.

Wat ik ook erg belangrijk vind is dat kinderen genoeg buiten spelen, creatief bezig zijn en ook hun sociale leven tijdens de momenten dat ik er ben gewoon onderhouden. Ik kan enorm genieten van alle kleine dingetjes die mijn werk speciaal maken. Bijvoorbeeld wanneer een kind zijn tekening laat zien of mij gelijk verteld uit school wat voor een cijfer hij heeft gekregen. Maar ook van de momenten dat ik kinderen zie spelen en hun eigen fantasie gebruiken.

De kinderen waar ik op dit moment mee werk vinden het erg leuk dat ik kom vooral omdat ik met hun wil voetballen, bordspel speel of juist even met de oudste een spel op hun Xbox wil spelen. Ook de ouders hebben mijn regelmatig verteld dat ze het fijn vinden dat ik er ben en dat ze merken dat de kinderen het ook leuk vinden dat ik er ben.

Beschikbaarheid

Mijn opvanguren zijn de naschoolse uren op dit moment, ik wil dit later wel uitbreiden naar hele dagen maar op dit moment ben ik ook bezig met een studie waar veel tijd in gaat zitten. De middagen die ik kan werken zijn: de dinsdagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Op de andere twee dagen ben ik al aan het werk bij de bovengenoemde kinderen.

Opleidingen

  • Diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2
  • SPW niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)