Gastouder Den Ham Nanda

Hallo ouders,

Even voorstellen

Mijn naam is Nanda, geboren in 1984, sinds 2007 getrouwd, moeder van 2 jongens (geboren in 2009 en 2014) en het baasje van onze Jack Russel (2006).
Al sinds mijn vijftiende werk ik met kinderen en blijf ik het ontzettend leuk en boeiend vinden om te zien hoe een kind zich in zijn/haar eigen tempo kan ontwikkelen en hoe ze met kinderogen
naar de grote wereld kijken. Na 17 jaar op een peuterspeelzaal te hebben gewerkt, waarvan er 2 jaar gecombineerd waren met de buitenschoolse opvang, ben ik op een kinderopvang en buitenschoolse
opvang gaan werken. In 2017 zijn we verhuisd naar Den Ham en heb ik de ruimte in en om het huis gekregen om gastouder te kunnen zijn, dus heb ik de overstap gemaakt om gastouder te worden.
Gezellig, creatief, duidelijk en consequent zijn, zijn eigenschappen die bij me passen.

Het is heel belangrijk dat kinderen zich prettig bij me voelen, omdat ze zich pas kunnen ontwikkelen als ze zich veilig en geborgen voelen.

Beschikbaarheid
Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag van 6:30-18:00 uur.
Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, maar ook kinderen van 4+ jaar die jongere broertjes of zusjes hebben, mits er genoeg plek is.

Mijn opvang
Ik werk met thema’s die aansluiten bij de seizoenen, feestdagen, bijzondere dagen, zoals de nationale voorleesweek en Moederdag, maar richt me ook op onderwerpen die met het leven te maken hebben, zoals ziek zijn, wonen, kleding, enz..
We lezen een boekje met behulp van mijn vertelkoffer (interactief voorlezen) en maken activiteiten die bij het thema horen door te knutselen, kleuren, spelletjes te doen en liedjes te zingen.
Mijn activiteiten zijn niet altijd gericht op creatief gebied, maar ook door het opdoen van ervaringen. We gaan geregeld naar de bibliotheek, of gaan met de bakfiets een eindje fietsen om bijvoorbeeld boodschappen te doen, de eendjes te voeren, enz.. Tegelijkertijd probeer ik er ook voor te zorgen dat alle kinderen voldoende rust krijgen in de vorm van slapen of even rusten op de bank.

Omdat ik buitenaf woon, heb ik een hele ruime tuin en kunnen we alle kanten op. We kunnen fietsen, spelen in de zandbak, springen op de trampoline of lekker schommelen.
Als we de straat uitlopen, komen we bij het Zandstuvebos waar we fijn kunnen wandelen, van alles kunnen zien en leren over de natuur en met mooi weer lekker kunnen picknicken.

Op de Facebookpagina “Gastouder Nanda” deel ik leuke info, foto’s en bezigheden van de kinderen, zodat iedereen een indruk krijgt van de gastouderopvang bij mij thuis.

Neem dus gerust een kijkje!

  • Lezen, luisteren en schrijven in het Nederlands
  • Vversterk
  • Training vroegtijdig signaleren
  • Nederlands ondersteund met gebaren (Kentalis)
  • VVE Piramide methode (Cito-groep)
  • Sociaal Agogisch Werk Niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)