Gastouder Rijssen Daniella

Voorstellen
Mijn naam is Daniella, ik ben getouwd en we hebben een zoontje Hugo ( geboren op 26-06-2012 ) Ik woon in Rijssen en ben al sinds 2009 met heel veel plezier Gastouder. Eerder heb ik in de detailhandel gewerkt, maar op een gegeven moment kon ik daar geen werk meer in vinden en toen vroeg een vriendin aan mij of ik samen met haar de opleiding voor gastouders wilde gaan volgen in Zwolle, zo gezegd, zo gedaan en nu dus al jaren gastouder. Wij wonen in een rijtjes huis, met genoeg speelruimte achter het huis voor de kinderen om lekker buiten te spelen bv. in de zandbak, op de glijbaan en op/met het andere speelgoed voor buiten en binnen is er ook genoeg ruimte om lekker te kunnen spelen, daar staat ook een rek waar ze op kunnen klimmen en waar heel wat speelgoed op staat. Wij hebben een speeltuin, het bos en het hertenkamp lekker dicht in de buurt, dus als het mooi weer is trekken we er lekker op uit.

Mijn kinderopvang
Ik vind het heel leuk om gastouder te zijn, het is elke keer weer anders¬† omdat kinderen elke dag anders in hun vel zitten. De kinderen mogen bij mij zowel in de kamer als keuken spelen en natuurlijk hoort een beetje rommel maken daar ook bij. Wat ik leuk vindt om met de kinderen te doen is verven ( en daarna lekker smeren in een bak met water om je handen weer schoon te krijgen), kleuren, knutselen, boekjes lezen en lekker ( buiten ) spelen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf bij mij kunnen en durven zijn, dat ze zichzelf durven te uiten en zich veilig bij mij voelen. Dat ze het leuk bij mij hebben en dat ze met veel plezier komen. Ik vind het heerlijk als een kind vraagt om even lekker te knuffelen of een kusje te geven of om gewoon even lekker op schoot te kruipen. Op dit moment heb ik een oppaskindje wat s’ morgens al heel vrolijk aankomt en s ‘avonds met moeite weer met de ouders naar huis wil, dus hij vermaakt zich hier prima.

Beschikbaarheid
Het liefst zou ik kinderen opvangen in de leeftijd van 0-4 jaar, kinderen die naar de Johan Frisoschool gaan, kan ook eventueel voor naschoolse opvang.
Mijn zoontje gaat nu nog op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen naar de peuterspeelzaal Roezemoes, maar vanaf Juni 2016 gaat hij naar de Johan Frisoschool.
Op dit moment ben ik op alle doordeweekse dagen beschikbaar, van 07.00 – 18.00

Samenwerking
De samenwerking met De Bengel heb ik een goede ervaring mee, ik heb eerder een oppaskindje via dit bureau gehad maar op dit moment heb ik helaas geen oppaskindjes van De Bengel.

Opleiding
Ik heb de opleiding helpende welzijn niv. 2 gedaan, maar die was speciaal opgezet voor Gastouders, deze heb ik gedaan in het eerste jaar dat het verplicht werd. Ik ben hiervoor 22 weken lang 1 avond in de week naar Landstede in Zwolle voor geweest en ik ben geslaagd met een 10. Verder volg ik jaarlijks de verplichte kinder-EHBO.

  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto