Gastouder Rietmolen Esther

Voorstellen
Mijn naam is Esther en ik woon met mijn man Bertin en onze 3 kinderen in het buitengebied van Rietmolen. Ik werk vanaf 2010 als gastouder en vanaf 2012 voor gastouderbureau De Bengel.
Na de geboorte van onze oudste zoon was ik veel bij mijn zoontje en vond het hartstikke leuk om die tijd samen door te brengen en ik dus ook zelf kon zien en meemaken hoe snel hij zich ontwikkelde. Toen heb ik besloten om als gastouder verder te gaan. We wonen naast een boerderij waar ze varkens en biggetjes hebben.Ook lopen er nog 2 pony´s en zelf hebben we kippen met soms dus ook kuikentjes.

Mijn kinderopvang
Ik vind het leuk om met de kinderen naar buiten te gaan en om dan een rondje te lopen op de boerderij zodat ze de dieren kunnen zien en soms ook kunnen aanraken.
Ook ga ik graag met de kinderen even kijken bij ons tuintje waar we samen met de kinderen groentes verbouwen. Bij ons in huis is er een aparte speelhoek waar de kinderen kunnen spelen en in de
keuken wordt er aan de grote tafel gekleurd en geknutseld. Buiten is er ook veel ruimte om te spelen, er is ook een afgesloten gedeelte waar de kinderen kunnen spelen.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich vrij kunnen bewegen en dat ze ook leren om met dieren om te gaan. Ze kunnen bij ons de dieren kijken en als ze willen kunnen ze de dieren ook even aanraken en soms mogen ze ook helpen op de boerderij. Samen gaan we ook vaak de kippen voeren en even kijken of er nog een eitje in het hok ligt. Met de kinderen hebben we een moestuintje en verbouwen we groentes. Dat is erg leuk en leerzaam. Ze vinden het geweldig om zelf iets te zaaien en te zien hoe het groeit en daarna natuurlijk lekker opeten.
De kinderen vragen zelf ook geregeld of ze de bloemen en planten water mogen geven.

Een van de leukste uitspraken van de kinderen is dat ze mij vertelden dat het pas lente is als de bloemen uit de grond komen en wanneer de zon er wat vaker is en het is leuk om te horen als de kinderen je nodig hebben en ze dan mama roepen en dan denk ik , dan doe ik het toch best goed.

Je mag gerust een keertje komen kijken bij ons thuis.

Beschikbaarheid
Mijn opvangdagen zijn maandag,dinsdag,donderdag en vrijdag. Ik pas kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar.

Samenwerking
De samenwerking met De Bengel verloopt goed. We hebben geregeld contact en als er vragen zijn dan reageren ze altijd gauw en ze denken graag met je mee.

Opleiding
In 2010 heb ik de opleiding gevolgd om als gastouder te gaan werken en heb hiermee ook het diploma voor Helpende Zorg en Welzijn behaald. En toen ook het diploma behaald voor Eerste Hulp aan Kinderen en elk jaar volg ik een herhalingscursus voor de kinder-EHBO.

  • Kiki training, ’werken met baby's, werk met je hart
  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Training ieder kind een gezonde start
  • Certificaat kinderpsychologie
  • Workshop "ontdek de kracht van muziek"
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Kiki training, kansen in kinderen
  • Workshop "baby- en kindergebaren"

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto