Voorstellen gastouder Neede Gerlinde

Mijn naam is Gerlinde, getrouwd en trotse mama van een zoon (juli ’17).

Inmiddels ben ik een aantal jaren gastouder en heb op die manier veel ervaring opgedaan. En nog steeds werk ik met veel plezier als gastouder.

De afgelopen jaren heb ik opvang geboden bij de vraagouders thuis, maar na de komst van mijn eigen zoontje wilde ik de stap zetten om kinderen in eigen huis op te vangen.

 

Mijn kinderopvang

In mijn opvang wil ik graag dat de kinderen zich thuis voelen en dat ze met plezier komen. Naar de gastouder gaan moet een feestje zijn!

Elk kind is anders en speciaal. Ze geven je zoveel energie en vreugde.

Wat ik belangrijk vind is dat elk kind zichzelf kan zijn. Heeft een kind geen zin in knutselen, dan doen we het niet. Is het verdrietig, kom maar uithuilen. Is het boos, ook daar is de ruimte voor.

Maar natuurlijk is duidelijkheid ook belangrijk, nee is nee en blijft ook nee. Zoveel mogelijk probeer ik aan de kinderen uit te leggen waarom het zo is zoals het is. Hierdoor krijg je meer begrip van kinderen, ze voelen zich gehoord en begrepen.

 

Elke dag probeer ik er weer een feestje van te maken met de kinderen; buiten spelen, knutselen vaak in een bepaald thema; te denken aan seizoenen en feestdagen, voorlezen, maar ook lekker gek doen en knuffelen (naar behoefte van het kind). Heeft een kind een dagje geen zin, geen probleem het is nergens toe verplicht!

 

Beschikbaarheid

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar zijn bij mij van harte welkom en kunnen komen spelen op alle dagen van de werkweek.

Flexibelle opvang is mogelijk in overleg.

 

Opleidingen

  • SPW niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto