Gastouder Markelo Dinie

Voorstellen

Mijn naam is Dinie en ik woon samen met mijn man Henny in het mooie buitengebied van Markelo. Onze twee dochters, allebei  juf op een basisschool, zijn inmiddels het huis uit.  Ik vind werken met kinderen geweldig en doe het dan ook al jaren met heel  veel plezier. Ik geniet echt elke dag van de kinderen om mij heen.

Mijn kinderopvang

Wij wonen buitenaf en met mooi weer leven we dan ook heel veel  buiten. De box voor de kleinste staat dan buiten heerlijk in de schaduw. Wij hebben een mooie en ruime tuin. De kinderen kunnen er lekker rondfietsen met de driewielers over de paadjes.  Ook heb ik voor de opvang een zandbak en speeltoestellen. Bij mooi weer natuurlijk een zwembadje. En als het even kan eten we ook lekker buiten een broodje.  Verder vind ik het leuk om samen met de kinderen te kleuren, knutselen, kleien, verven en spelletjes te doen.  Door voor te lezen of  gezelschapsspelletjes te doen  leer ik mijn oppaskindjes spelenderwijs de kleuren, samen spelen, taalontwikkeling en nog veel meer. Rond 5 december organiseer ik een Sinterklaasmiddag voor de kinderen en ouders,  natuurlijk met cadeautjes. Wat ik verder belangrijk vind is heel  veel humor, geborgenheid,  liefde en natuurlijk plezier. De  kinderen moeten zich op hun gemak voelen. Ik kan erg genieten van samen spelen maar vind het ook belangrijk dat kinderen zelf leren spelen. Ieder kind is op zijn/ haar eigen manier uniek en dat moet ook zo blijven, ze mogen zichzelf zijn. Van ouders en de kinderen krijg ik terug dat ze heel blij zijn met mij en de opvang. Ze krijgen alle aandacht, kunnen heerlijk spelen en krijgen alle liefde en aandacht die ze nodig hebben. Een uitspraak van een meisje van 9 jaar was:  “Als jij later oma bent, kun jij weer op mijn kindjes passen, dat wil ik graag”.

Beschikbaarheid

Mijn opvangdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.  Afhankelijk van de beschikbaarheid kan ik flexibel opvang bieden.

Samenwerking

Mijn samenwerking met De Bengel is goed. Je kunt er altijd terecht, op allerlei gebied. Ze zijn altijd beschikbaar als je ze nodig hebt. Ook met mijn bemiddelingsmedewerkster loop het op rolletjes.  Heb je een probleem wordt het in no time opgelost. Gastouderbureau De Bengel kan ik iedereen van harte  aanbevelen.

Opleidingen

Naast mijn certificaat gastouder volg ik ook de bijscholingen via Gastouderbureau De Bengel.  Zo heb ik o.a. de Calibris training gevolgd en is mijn opvang een erkend leerbedrijf voor stagiaires zorg en welzijn en elk  jaar volg ik een opfriscursus  kinder EHBO.

  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Cursus interactief voorlezen
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Kiki training, kansen in kinderen
  • Workshop "baby- en kindergebaren"
  • Erkend leerbedrijf SBB

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto