Gastouder Groenlo Wencke

Voorstellen
Mijn naam is Wencke (1990) en ik woon in Groenlo. Al sinds mijn jeugd ben ik dol op kinderen! Door het oppassen, stages in de kinderopvang en vrijwilligster te zijn geweest op een peuterspeelzaal, heb ik veel ervaring. Aangezien ik gastouder aan huis ben, vindt de opvang plaats bij de kinderen thuis. Kinderen zijn daardoor in hun eigen vertrouwde omgeving!
Inmiddels werk ik al 4 jaar als gastouder. In die tijd heb ik bij verschillende gezinnen gewerkt: bij zowel kleine als grote gezinnen, op de boerderij en in de stad. Ook heb ik heel diverse gewoontes en regels met betrekking tot het opvoeden kinderen voorbij zien komen. Van al deze ervaringen heb ik veel geleerd!

Mijn kinderopvang
Ik hou van het werken met kinderen. Als gastouder wil ik ervoor zorgen dat de kinderen een leuke en gezellige dag hebben!  Ik wil actief zijn met de kinderen, knutselen, gezellig een spelletje doen en buiten spelen. Voorlezen doe ik veel, ik ga regelmatig met de kinderen naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken en vervolgens gezellig thuis op de bank de boeken voor te lezen. Dit is vaak een moment van rust en het stimuleert de taalontwikkeling! Bakken is een hobby van mij. Met de opvangkinderen maak ik ook graag koekjes, cakejes, pepernoten, appelflappen etc. Dit valt bij de kinderen vaak in de smaak, letterlijk en figuurlijk! En wat ik uiteraard ook graag doe met de kinderen is het maken van uitstapje: naar de kinderboerderij, speeltuin of zwembad.  Zeker niet te vaak, maar bijvoorbeeld in de vakantie of bij een studiedag van school.

Anderhalf jaar geleden heb ik de VVE-Kiki cursus gevolgd en heb het certificaat behaald. Met deze methode kan ik kinderen van 0 tot 4 jaar stimuleren in de ontwikkeling door verschillende activiteiten aan te bieden. Door o.a. Vakbladen en nieuws over gastouderopvang op internet wil ik zoveel mogelijk weten en bijblijven.
Rust, reinheid en regelmaat vind ik belangrijk. toch ben ik ook flexibel. Bv. als een kind een keer niet of wat later naar bed gaat, de dagindindeling kan ik aanpassen naar het ritme van de kinderen. Ik kan ook genieten van “Prietpraat”.  Een leuke uitspraak van een jongetje: “Ik wil later wel met jou trouwen, Wencke!”

Beschikbaarheid
maandag* en vrijdag*, max. 30 minuten rijden vanaf Groenlo

*vraag mijn kinderopvangadviseur naar de actuele beschikbaarheid

Leeftijd: 0 tot 4 jaar, in combinatie met BSO kan ook. Niet flexibel en ook niet alleen BSO.

 

Samenwerking
Ik vind een fijne samenwerking met gastouderbureau De Bengel erg belangrijk. Ik kan er terecht  met betrekking tot zaken als opvangvragen, risico inventarisatie, urenregistratie en jaarlijkse evaluatiegesprekken, maar ook met eventuele vragen o.a. over de opvoeding. Bijscholing en deelnemen aan cursussen die worden aangeboden vind ik ook belangrijk. Het is fijn om in contact te komen met andere gastouders en samen ervaringen te delen.

Opleiding
Opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)   en diverse cursussen waaronder omgaan met ouders, vermoedens van kindermishandeling, EHBO kinderen, bediener AED, VVE-Kiki

  • Workshop "ontdek de kracht van muziek"
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Workshop "baby- en kindergebaren"

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto