Gastouder Holten Margriet

VOORSTELLEN

Mijn naam is Margriet. Ik woon samen met mijn zoon Lars, van bijna 20 jaar. We wonen in een rustige wijk en hebben bij ons thuis veel speelgelegenheid voor de kinderen. Ook woont onze prachtige golden retriever Jada bij ons.

MIJN KINDEROPVANG

Ik heb vroeger gewerkt op een kinderdagverblijf en ben 12 jaar geleden begonnen als gastouder. Inmiddels ben ik ZZP’er en ik vang met heel veel plezier de kinderen op.

Mijn doel is opvang te bieden voor de kinderen zoals de ouders thuis ook voor hun kinderen zorgen. Zodat de kinderen zich goed thuis voelen. Ik onderneem verschillende activiteiten met de kinderen. Dit varieert van boodschappen doen, tot naar de kinderboerderij gaan, maar ook knutselen, voorlezen of spelen in de tuin.

Het is voor mij belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en lekker zichzelf kunnen zijn. Wat ik de kinderen wil meegeven is respect voor anderen te hebben maar ook zichzelf te mogen zijn. Verder is het belangrijk dat een kind zijn eigen grens mag aangeven en dat daar dan ook naar geluisterd word. Dit geeft de kinderen een veilig gevoel.

Kinderen komen hier altijd blij naar binnen en ik vind het fijn om een kind gedurende de jaren te zien ontwikkelen en dat ik daar dan deel van mag uitmaken en ouders daarin mag ondersteunen.

Naast gastouder ben ik ook erkend stagebegeleider bij Calibris. Dit houdt in dat ik ook een stageplek kan bieden aan opleidingen rondom kinderopvang en snuffelstage voor leerlingen van middelbare scholen.

BESCHIKBAAR

Mijn opvangdagen zijn maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur. Ik ben flexibel en in overleg is (bijna) alles mogelijk.

SAMENWERKING

Ik heb gekozen voor samenwerking met De Bengel omdat zij rekening houden met de wensen van ouders en gastouders. Ik kan altijd bij hun terecht met vragen en zij zullen mij ondersteunen.

Daarnaast bieden zij lezingen en cursussen aan zodat ik mij verder kan ontwikkelen.

gastouder holten magriet gastouder Holten Margriet gastouder Holten Margriet gastouder Holten Margriet

  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Workshop rouwverwerking
  • SPW niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Cursus autisme, inzicht in autisme
  • Workshop "baby- en kindergebaren"
  • Erkend leerbedrijf SBB