Gastouder Hoge Hexel Fredriek

Voorstellen
Ik ben Fredriek en woon in Hoge-Hexel. Samen met mijn man Johan heb ik 4 kinderen. Omdat de jongste al 10 is, vind ik het heel leuk om weer voor kleinere kinderen te zorgen.
De zorg heeft mij altijd gelegen. Voordat mijn kinderen geboren werden werkte ik altijd in een verzorgingshuis hier in de buurt als verzorgende. Ik ben gastouder geworden omdat er een gezin met schoolgaande kinderen oppas zocht. De kinderen gingen bij onze kinderen naar school. Inmiddels mag ik op 5 kinderen passen.
Wij wonen in een rustige buurt met een weiland achter ons en de school om de hoek. Altijd leuk om de kinderen even van school te halen.

Mijn kinderopvang
Op de oppasdagen wordt mijn kamer en woonkeuken helemaal voor de kinderen ingericht. Het belangrijkste vind dat de kinderen het gezellig hebben bij mij. Aan onze tafel is ruimte voor veel mensen en krijgt iedereen een eigen stoel, stoelverhoger of kinderstoel zodat er rust is om gezellig te eten.
In de achtertuin is ruimte genoeg om veilig te spelen en wat is het leuk dat de kinderen over of door het hekje kunnen kijken naar de schaapjes.

Beschikbaarheid
Mijn opvangdagen zijn op Maandag Dinsdag en Donderdag. Ik vind kleine kinderen heel leuk, maar omdat mijn opvang locatie zo dicht bij school is, is dit voor schoolgaande kinderen erg praktisch.
Tijd om iets te organiseren voor de schoolgaande kinderen is lastig omdat het vaak te kort is. Maar als ze een dag vrij zijn dan maken we hier zeker gebruik van.
Ik ben flexibel in de uren. Het komt voor dat een van de ouders onregelmatig werkt en hierdoor een keer geen gebruik maakt van de opvang of al heel vroeg gebruik moet maken van de opvang het vroegste tijdstip van de opvang was 6.30. Dit is voor mij geen probleem.

Samenwerking
Het fijn om voor een gastouderbureau te werken omdat zij de brug zijn tussen gastouders/ouders en de belastingdienst en GGD. Ook worden er cursussen aangeboden.
De GGD ziet er op toe dat het veilig is. Zo moet er een vluchtplan klaarliggen. B.V. Wanneer het brandalarm gaat moeten de kinderen zich verzamelen bij het beeldje in de voortuin.

Opleidingen
Diploma voor verzorgende, gastoudercertificaat niveau 3, kinder-EHBO diploma en ik volg jaarlijks de reanimatie lessen.

  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Workshop "baby- en kindergebaren"

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto