Gastouder Hengevelde Marlou

 Voorstellen gastouder Marlou
Mijn naam is Marlou,  geboren in 1985 en gastouder sinds 2013. Vanaf 2015 ben ik full-time gastouder voor kinderen van 0 tot 12 jaar met ruimte voor nieuwe kinderen op dinsdag en donderdag bij mij thuis. Al heel vroeg wist ik dat ik met kinderen wilde werken en heb na de middelbare school dus ook gekozen voor de opleidingen MBO onderwijsassistent en Pabo.
Ik ben 8 jaar lang met veel plezier werkzaam geweest op een basisschool in Hengevelde, waar ik heb gewerkt in alle groepen en veel ervaring heb opgedaan in de ontwikkeling van het schoolgaande kind, waardoor, indien gewenst, ik ook in staat ben voorschoolse educatie te verlenen aan (oudere) peuters of bij eventueel huiswerk te begeleiden. Ook heb ik een jaar lang een dag gewerkt bij een kinderdagverblijf bij de baby/peutergroep om voldoende ervaring op te doen in werken met de aller jongste kinderen.

Mijn kinderopvang
Ik woon in een kindvriendelijke woonwijk achter sporthal de Marke in Hengevelde op loopafstand van de basisschool en peuterspeelzaal. Deze woonwijk heeft volop mogelijkheden om buiten te spelen. Mijn huis biedt eveneens genoeg speelruimte om lekker binnen te spelen en te ontdekken. We hebben ook voldoende slaapgelegenheid voor kinderen die overdag(nog) slapen. Ik woon samen met mijn ouders en broer, zij zullen door hun werkzaamheden buitenshuis niet (altijd) aanwezig zijn op de opvangmomenten maar wanneer ze wel aanwezig zijn de kinderen ook met open armen ontvangen. Tevens heeft iedereen bij ons thuis een verklaring omtrent gedrag en die sinds 2018 ook constant gescreend wordt door de inschrijving in het personenregister. Dit om de veiligheid van uw kinderen te waarborgen.

Gastouder Hengevelde Marlou    Gastouder Hengevelde Marlou    Gastouder Hengevelde Marlou

Activiteiten
Ik lees de kinderen graag en vaak voor. Ik wandel indien het weer het toelaat iedere dag een rondje met de kinderen en koppel dit regelmatig aan een buiten speelmoment en verder vind ik het leuk om samen iets te knutselen, of om samen (een spel) te spelen of de kinderen lekker zelf (samen) te laten spelen. Af en toe iets lekkers bakken en daarna lekker opeten is ook een van de terugkomende activiteiten. Tot slot heb ik een abonnement op een ontwikkelingsbox voor kinderen van 0 tot 12 jaar met om de maand een ander/nieuw educatief en aantrekkelijk aanbod/thema die altijd een groot succes is bij de kinderen. Er is dan altijd iets nieuws te ontdekken/te spelen.

Natuurlijk is ieder kind verschillend en met andere interesses dus afwisseling vind ik erg belangrijk.
Voor de jongste kinderen vul ik elke dag de activiteiten in een boekje zodat u precies weet wat u kind die dag heeft gedaan.

Waarom Gastouder
Mijn doel is dat ik de kinderen zo’n veilige en gezellige opvang biedt dat ieder kind zichzelf durft te zijn en dat ze zich zo optimaal ontwikkelen en met veel plezier naar de opvang gaan.
Bij de jonge kinderen probeer ik ze die veiligheid te geven door zoveel mogelijk het schema aan te houden dat ze thuis gewend zijn. Dus de slaapjes en eet momenten zullen zoveel mogelijk worden afgestemd. En ik probeer zoveel mogelijk een vast ritme in de dag te plannen zodat de kinderen precies weten wat er gaat gebeuren.

De grotere kinderen die al naar de basisschool/peuterzaal gaan krijgen hun (rust)moment door eerst standaard bij aankomst bij mij te beginnen (samen met de kleintjes die op dat moment wakker/aanwezig zijn) met wat drinken en wat lekkers, en ook zodat de kinderen die willen eerst hun verhalen van school kwijt kunnen en ik weet wat er speelt onder de kinderen.

Voordelen gastouder
– Flexibel
– Altijd hetzelfde gezicht voor u en uw kinderen
– Huiselijk

Beschikbaarheid:
Dinsdag en Donderdag: Dagopvang voor kinderen vanaf 0 jaar (3 kinderen)
Ochtendopvang (voor 8.30) voor kinderen vanaf 0 jaar (3 kinderen)
Ochtendopvang (na 8.30) voor kinderen vanaf 0 jaar (6 kinderen)
Voorschoolse opvang (3 kinderen)
Middagopvang/bso voor kinderen vanaf 0 jaar (3 kinderen)

Voor meer informatie/bij interesse neem vrijblijvend contact op met De Bengel.

Diploma’s en reeds gevolgde trainingen en cursussen, daarbij wil ik me de komende jaren blijven ontwikkelen door het volgen van diverse cursussen en trainingen zodat ik altijd de beste opvang kan blijven bieden.

  • Abonnement op de Coole kids box (jaarlijkse training)
  • EHBO met homeopathie bij kinderen en baby's
  • Screening Osteopathie bij kinderen en baby's
  • Screening logopedie bij kinderen en baby's
  • Certificaat meldcode kindermishandeling
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)