Gastouder aan huis Ilona

Mijn naam is Ilona, ik ben 35 jaar en trotse moeder van Dylan (2012) en Naomi (2014). Samen met mijn vriend en de kinderen wonen we met veel plezier in Borne.

Ik ben de afgelopen jaren werkzaam geweest als ambulant begeleider. Ik begeleidde zowel kinderen als volwassenen met een beperking of psychiatrische stoornis. Ook ben ik 6 jaar werkzaam geweest in een jeugdgevangenis. Hier werkte ik op een groep met jongeren met autisme en een licht verstandelijk beperking.

Ik ben vorige jaar voor mezelf begonnen als ambulant begeleider en begeleid momenteel twee jongeren met autisme en ontwikkelingsachterstand.

Ik ben dol op kinderen en wil graag mijn ervaringen met jongeren met een beperking combineren in het gastouder zijn.

Eén van de jongeren die ik begeleid heeft een emotionele ontwikkeling van een kind van ongeveer 3 jaar. Ik vind het prachtig en heel bijzonder hoe je samen een hechte band op kunt bouwen en zo veel van elkaar kunt leren.

Ik vind het erg belangrijk dat een kind zich veilig voelt. Hierin vind ik rust en regelmatig erg belangrijk. Als een kind zich niet veilig voelt kan het zich ook niet goed ontwikkelen.

Goede communicatie met ouders vind ik erg belangrijk. Ouders zijn de ervaringsdeskundigen, zij kennen hun kind als geen ander.

Ouders moeten met een goed gevoel weg kunnen gaan. Ze laten immers hun belangrijkste bezit bij mij achter, wederzijdse vertrouwen is daarbij een belangrijk punt.

Beschikbaarheid:

De dagen die ik beschikbaar ben en de tijden zijn in overleg.

Kinderen met een beperking

Competenties:

  • Cursusdag growing minds (Steven Wertz)
  • Cursus leespraat
  • SPH
  • SPW niveau 3
  • SPW niveau 4
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)