Voorstellen gastouder aan huis Amanda
Mijn naam is Amanda (1993) en ik woon met mijn vriend en onze hond in het buitengebied van Haaksbergen. In 2014 heb ik mijn opleiding als pedagogisch werker behaald en ben meteen begonnen als gastouder. Ik ben gastouder geworden omdat ik dan meer tijd heb voor de kinderen dan bij een kinderopvang. Als gastouder heb je alle tijd voor 1-op-1 gesprekjes/activiteiten. Elk kind is anders en alle kinderen zijn onvoorspelbaar, hierdoor is elke dag weer een uitdaging en dat maakt elke dag leuk. Ik ben nu 2 jaar gastouder aan huis en vind dit helemaal geweldig. Tijdens mijn opleiding heb ik 6 schooljaren stage gelopen bij peuterspeelzalen, bso en kinderopvang.

Mijn kinderopvang
Ik vang de kinderen in hun eigen huis op, zo zijn ze op hun eigen vertrouwde plek. Ze hebben hun eigen speelgoed en hun eigen bed als ze nog gaan slapen. Ik ga graag met de kinderen op stap, we gaan dan bijvoorbeeld naar de (binnen) speeltuin, kinderboerderij of de markt. Ook doe ik graag activiteiten met de kinderen , knutselen of spelletjes spelen. Ik vind het ook belangrijk dat de kinderen zelf wat ondernemen. Zelf even buiten spelen of zelf een puzzel maken.

Wat ik belangrijk vind is dat de kinderen mij vertrouwen, en dat ik ze stimuleer in hun ontwikkeling. Ik kan genieten van kinderen die naar mij toekomen en gaan knuffelen en lekker kletsen, ook geniet ik ervan dat kinderen naar mij toe komen rennen als ik binnenkom.

Mijn oppas kinderen zeiden tegen mij: ‘Amanda je moet wel mee gaan als we gaan verhuizen hoor, je moet ons nieuwe huis zien. En ik wil je niet missen, we hebben een kamer over dus je kunt wel bij ons komen wonen’. Ik vond dit heel lief van de kinderen! Ze gaven aan dat ze mij vertrouwen en het erg vinden als ik er niet meer ben, en ze vertrouwen mij in hun omgeving.

Ik vind het belangrijk dat ik goed contact heb met de ouders, dit is niet alleen belangrijk voor de overdracht maar ook om eventuele problemen op een goede manier te kunnen verhelpen en om goede afspraken te kunnen maken.

Beschikbaarheid
Mijn opvang dagen zijn van maandag t/m vrijdag in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Het is natuurlijk geen probleem als er een oudere broer of zus op school zit. Ik ben zeer flexibel, dus een keer langer doorwerken of eerder beginnen is geen probleem. Je kunt met mij alles overleggen.

Samenwerking
Ik vind de samenwerking met de Bengel erg prettig, de medewerkers hebben een luisterend oor en geven goede adviezen. Ze staan altijd voor je klaar.

Opleidingen

  • Helpende zorg en welzijn niveau 2
  • Pedagogisch werker niveau 3
  • Kinder e.h.b.o
  • Cursus omgaan met vermoedens van kindermishandeling

  • SPW niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)