Gastouder Haarlo Lucy

Voorstellen
Mijn naam is Lucy, in 2011 ben ik vanuit de Randstad verhuisd naar een woonboerderijtje in Haarlo. Na 15 jaar onderwijs aan jongvolwassenen heb ik de overstap gemaakt naar het werken met de allerkleinsten. De ontwikkeling van pasgeborene tot zelfstandig persoontje vind ik fascinerend en de laatste jaren van mijn werkzame leven wil ik daar alle aandacht aan geven. Inmiddels heb ik er alweer bijna 4 jaar met veel plezier opzitten bij diverse gezinnen hier in de omgeving. De opvang kan zowel bij mij thuis als bij de vraagouders plaatsvinden.

Mijn kinderopvang
Wat ik belangrijk vind, is dat kinderen zich ten volle kunnen ontplooien, binnen de grenzen van wat zij op dat moment aankunnen. Ik wil hen aanmoedigen in hun ontwikkeling, zodat zij steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Ik zorg daarbij voor een stimulerende omgeving met een afwisseling aan rust en actie. We zijn binnen en buiten, we oefenen de grove en fijne motoriek, er is ruimte voor zelfstandig spel naast samenspelen en aandacht voor gezonde voeding maar ook af en toe een snoepje. Als gastouder ben ik er continu, maar laat de kinderen zelf ontdekken en bemoei me niet te snel met hun spel. Ik help hen hooguit even op weg als dat nodig is. Wel bied ik steeds de grenzen aan waarbinnen zij zich mogen bewegen. Ik geniet nog altijd van het onuitputtelijke vermogen van kinderen om zichzelf al spelend van alles aan te leren!

Beschikbaarheid
Op dit moment heb ik nog ruimte voor opvang, zowel thuis als op locatie. Binnen de bestaande opvang die ik op dit moment heb,  zou er in overleg  nog een kindje kunnen worden opgevangen.
Eventueel is weekendopvang ook bespreekbaar.

Samenwerking
De samenwerking met De Bengel beschouw ik als een welkome service: zij dragen zorg voor een professionele bemiddeling maar ook voor zaken als scholing, betaling en houden je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Zo kun je je als gastouder echt op de kinderen richten en blijft ook een goede relatie tussen gastouder en vraagouder gewaarborgd. Het persoonlijke contact met de bemiddelingsmedewerker ervaar ik als heel steunend.

Opleidingen
diploma gastouderroute, (HZW- Zadkine), diploma kindercoach (HBO niveau – CIVAS), cursus taalontwikkeling van het jonge kind, diploma EHBO

  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Workshop "baby- en kindergebaren"