Gastouder Haaksbergen Carina

Voorstellen gastouder Haaksbergen Carina
Ik ben Carina en ik ben 27 jaar oud, en woon samen met mijn vriend en onze labrador in de wijk “De Pas” in Haaksbergen. Ik ben 6 jaar werkzaam als gastouder. Eerst heb ik een aantal jaren bij een gezin aan huis opvang geboden en sinds maart 2017 heb ik een opvangruimte bij mij thuis.

Mijn kinderopvang:
Tijdens de opvang kijk ik naar het kind; wat heeft hij of zij nodig, wat vind hij of zij prettig, wat is het ritme, welke regels hanteren ouders thuis. Ik probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van ouders. Daarnaast bied ik de kinderen structuur door gebruik te maken van een dagritme. Ik vind het belangrijk om veel samen te ondernemen, zo leren de kinderen elkaar en de wereld om hen heen ontdekken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze door met elkaar om te gaan, leren samen te delen en te spelen. Wanneer dat nog niet lukt kijk ik eerst of ze het samen kunnen oplossen. Lukt dat ook niet dan ga ik met ze in gesprek en probeer ik een alternatief aan te bieden of ze af te leiden. Het moet voor ieder kind prettig en vertrouwd zijn tijdens de opvang.

Kinderen leren door zelf te ontdekken, we hebben de beschikking over een ruime tuin en we gaan dagelijks naar buiten om te wandelen en naar de speeltuin om lekker actief te klimmen en klauteren en beweegspelletjes doen.

Ik bied kinderen een veilige plek, waar rust en activiteiten elkaar afwisselen. Er wordt regelmatig een (gezelschap)spelletje gespeeld, maar ook lekker puzzelen, knutselen, voorlezen en zingen.

Tijdens de opvang stuur ik de ouders altijd wel even een foto van hun kind(eren) voor de nodige arbeidsvitamine.

gastouder haaksbergen carina gastouder haaksbergen carina gastouder haaksbergen carina

Beschikbaarheid:
Ik ben op dit moment op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag beschikbaar. Tijden gaan in overleg. De meeste kinderen zijn tussen de 0 en 4 jaar, maar ook BSO kinderen zijn welkom. In verband met de opvang van de jonge kinderen kan ik BSO kindjes niet ophalen en brengen naar school.

Samenwerking:
Ik werk samen met de Bengel omdat ik de samenwerking prettig vind. Ze zijn goed bereikbaar en bij vragen krijg je snel en duidelijke uitleg.

Opleidingen

  • Diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)