Gastouder Groenlo Lotte

Voorstellen Gastouder Groenlo Lotte
Hallo, ik ben Lotte,  moeder van twee kinderen. Tygo is geboren in 2010 en een jaar later is Sofia geboren. Ik woon samen met mijn man en kinderen in Groenlo, in een rustige woonwijk dicht bij de basisschool ‘De Hoeksteen’.

Ik heb jaren gewerkt in de ouderenzorg maar sinds medio 2015 ben ik gestart als gastouder en wil graag ik in mijn huis op kinderen gaan passen. Mijn hobby’s zijn knutselen, bakken en wandelen, en ik vind het leuk om de kinderen hierbij te betrekken. Ook hebben we een klein moestuintje waar ik samen met de kinderen actief in werk.

Mijn kinderopvang
Ik vind het leuk om samen met de kinderen te werken aan een thema. Met elk thema zijn we een aantal weken bezig. Samen lezen en knutselen we over het thema en regelmatig trekken we er lekker op uit. Wandelen of samen met de bakfiets, bijvoorbeeld naar het bos of naar de boerderij. Naast zien en horen, is voelen en proeven ook belangrijk. Elk kind heeft een andere beleving. Ervaren door doen. Zowel binnen als buiten is er genoeg uitdaging voor elk kind.

Ik vind het belangrijk dat elk kind gerespecteerd wordt en het voor hen vertrouwd voelt. Boos zijn mag, maar je mag anderen geen pijn doen. Alle kinderen moeten zich prettig kunnen voelen, leren om te gaan met gevoelens en wensen van de ander en deze respecteren. Ik ben consequent en duidelijk in wat wel en niet mag tijdens de opvang. Kinderen zijn ondernemend en hebben een drang te ontdekken. Als opvoeder moet je dit niet alleen stimuleren, maar ook begeleiden en duidelijk de grenzen aangeven passend bij de leeftijd van het kind.

Beschikbaarheid
Ik ben beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. Kinderen zijn welkom van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 18.00 uur. Flexibiliteit is belangrijk. De ouder geeft aan wanneer het kind komt en samen bekijken we wat mogelijk is. De Willibrordschool, De Hoeksteen en Nije Veste is op loopafstand.

Samenwerking

De samenwerking met De Bengel ervaar ik als zeer prettig. Ik kan met vragen altijd bij hen terecht. Het contact met mijn vaste adviseur kinderopvang is goed en dat vind ik erg belangrijk. Prettig om met iemand van gedachten te wisselen en die met je meedenkt.

Opleiding
MBO Verzorgende IG, AED

  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)

Profiel fotoProfiel foto