Gastouder Geerdijk Tonny

Voorstellen gastouder Geerdijk Tonny
Mijn naam is Tonny, 59 jaar en al 34 jaar getrouwd met John. Wij zijn ouders van drie volwassen kinderen. Alle 3 zijn uitwonend en binnenkort mogen wij voor de 2e keer opa en oma worden. Uit eigen ervaring weet ik dat een kind je dierbaarste bezit is. Wij hebben 1 hond die in de buitenren is, als er oppaskinderen zijn.

Een stukje geschiedenis: Tot 2003 hebben wij een eigen bedrijf gehad. Toen zijn wij beiden in loondienst gegaan. Helaas kwam voor ons beiden in 2012 daar een eind aan. Ik ben begonnen in de gezinsverzorging en na het trouwen heb ik onze bedrijfsadministratie gedaan en daarna in de (financiële) administratie gewerkt. Toen wij begin 2013 te horen kreeg dat wij opa en oma mogen worden en gevraagd ben voor oppas oma en een baan buitenhuis moeilijk is, heb ik besloten tot een carrière switch. De opleiding MBO- 2 Helpende Zorg en Welzijn heb ik succesvol afgerond. Tevens heb ik het certificaat EHBO voor kinderen ook behaald. De Cursus Triple P (positief opvoeden heb ik in juli 2016 afgerond).

De reden dat ik gastouder ben geworden: Kinderen hebben altijd al een speciaal plekje in mijn hart gehad. Als je naar het werk gaat, dan moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind in goede handen is. Daarbij help ik graag door een veilige, liefdevolle en vertrouwde en beschermde omgeving te bieden. Ik vind het belangrijk dat elk kind zich bij mij thuis voelt en alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen tot een unieke en zelfstandige persoon.

Mijn kinderopvang

Wij hebben een ruime woning op een mooie locatie aan het Overijssels kanaal in Geerdijk, met veel binnen- en buitenspeelruimte. De ruimte buiten is volledig afgeschermd met beplanting en/ of een hek. Ik vind het belangrijk dat (jonge) kinderen elke dag buiten komen, dus zorg ik ervoor dat er elke dag naar buiten gegaan wordt om te wandelen en of om te spelen. Dit kan ook heel goed in ons overdekte zandbak of overkapte veranda. Voor kinderen die nog gaan slapen, zijn er aparte slaapkamers met ieders een eigen bed.

Gastouder Geerdijk Tonny Gastouder Geerdijk Tonny Gastouder Geerdijk Tonny

Dagindeling

De dag dat je kind voor het eerst bij mij komt kan voor je kind en ook voor jou een emotionele gebeurtenis zijn. Als gastouder ben ik mij hier terdege van bewust. Daarom zal ik goede voorwaarden scheppen om het jouw kind zo makkelijk mogelijk te maken en het zo snel mogelijk te laten wennen. Het vertrouwen moet gewonnen worden. Tip: Neem in het begin extra tijd om je kind te brengen! Ook is het mogelijk om eerst een keer proef draaien.

 1. Wanneer het kind gebracht en/ of gehaald wordt is er gelegenheid om de bijzonderheden uit het p0ersoonlijk dagboekje met elkaar door te nemen en het kind mag dan vrij spelen.
 2. Voor de baby’s geldt geen vaste dagindeling. Ik volg zoveel mogelijk het schema zoals de ouders dat aangeven, zowel wat voedingsschema als wat slaaptijden betreft.
 3. Er zijn vaste momenten op de dag dat ik met de kinderen gezamenlijk aan de tafel zit. Deze vaste tijden bieden uw kind structuur en houvast. Voor de kleinsten zijn de terugkerende momenten erg belangrijk.
 4. In de tussenliggende periodes worden er activiteiten ondernomen, die aansluiten bij de behoefte van de kinderen en de ontwikkelingsfase waarin zij verkeren. Uitgangspunt is, dat zoveel mogelijk wordt aangesloten bij wat de kinderen zelf willen.
 5. Om 09.30 uur gaan we aan tafel liedjes zingen, voorlezen en fruit eten, daarna wandelen/buiten spelen, creatieve activiteit of vrij spel.
 6. Tussen de middag brood eten en melk drinken. De kinderen die een middagdutje doen gaan daarna naar bed, de andere kinderen gaan spelen.
 7. ‘s Middags kunnen de kinderen kiezen uit gerichte activiteiten of buiten spelen. Om 15.00 uur tijd voor drinken en een tussendoortje.
 8. Aan het einde van de middag kunnen de kinderen vrij spelen en worden opgehaald.
 9. Om 17.30 uur etenstijd voor kinderen die warm eten.

Beschikbaarheid

 • Flexibele opvangtijden, dus ook heel geschikt voor ouders met wisselende roosters

Samengevat

 • Kleinschalige opvang (maximaal zes kinderen)
 • Een vast en vertrouwd persoon
 • Veel speelruimte binnen en buiten (met omheining)
 • Leuke activiteiten en knutselwerkjes maken (bijv. met thema’s rond seizoenen, verjaardagen, Pasen, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas en Kerst)
 • Een eigen biologische groente-/bloementuintje voor kinderen met ‘groene’ vingers
 • Verzorging van maaltijden is een optie
 • Diëten is geen enkel probleem
 • Ook opvang voor kinderen met een rugzakje bijhouden van een boekje/ schriftje
 • Zieke kinderen hoeven niet direct opgehaald te worden (in overleg met de ouders wordt bepaald wat te doen)

Gastouder Geerdijk Tonny Gastouder Geerdijk Tonny Gastouder Geerdijk Tonny Gastouder Geerdijk Tonny

Opleiding

 • Diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2
 • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)