Gastouder Enter Monica

Voorstellen Gastouder Enter Monica
Mijn naam is Monica. Ik ben gastouder en ik woon met Wim en onze kinderen Marjolein en Jasper in Enter. We hebben een leuk klein hondje wat gek is op kinderen en houdt van spelen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken en ben sinds 2008 gastouder. Voor de kinderen hebben we een ruime tuin met achter onze tuin een mooi voetbal- en speelveld. Hier kunnen we rechtstreeks komen via een schuttingdeur in onze tuin. Ook is er dicht in de buurt nog een speeltuintje met zandbak, glijbaan, wip kip en schommel.  Binnen een paar minuten staan we bij de vijver “De Lee”. Hier zijn veel eendjes wat altijd leuk is voor de kinderen om die te voeren. Maar ook lopen er vaak schapen of paarden in de wei.

Mijn kinderopvang
Ik probeer altijd om rekening te houden met de wensen van de ouders. En mocht het nodig zijn dan wil ik de kinderen wel helpen met hun huiswerk. Ook naar sport brengen is geen probleem zolang het maar in Enter is. In overleg kan er altijd heel veel.

Mijn motto is: elk kind is uniek en daar handel je naar als gastouder

Omdat elk kind anders is vind ik het heerlijk om te kijken wat ze leuk vinden en wat ze niet leuk vinden. Hier kun je heel leuk op inspelen bij kinderen en de bezigheden hierop afstemmen. Ik vind het geweldig als het ene kind liever tekent en het andere liever met de auto’s speelt. Dit moet ook kunnen.

Als speelgoed heb ik van alles. Zoals auto’s, poppen, kleuren, lezen, spelletjes, enz.  Regelmatig ga ik met de kinderen naar de speeltuin (als ze groter zijn gaan ze soms alleen en dan ga ik regelmatig kijken). We gaan ook regelmatig het oude brood aan de eendjes geven. Maar ook neem ik ze wel eens mee naar mijn ouders die een boerderij hebben. Hier kunnen ze dan kijken bij de kalfjes enz. In de herfst nog wel eens kastanjes en eikels rapen en daar dan weer iets moois van maken.

TV kijken is iets wat hier heel weinig gedaan wordt. Meestal vermaken de kinderen zich zo wel.

Beschikbaarheid

Ik ben beschikbaar van maandag t/m vrijdag.

Samenwerking
De samenwerking met De Bengel loopt geweldig! Als er een probleem is dan zijn ze goed bereikbaar en wordt het goed opgelost. We spreken elkaar regelmatig voor de “noodzakelijke” dingen en dan praten we direct ook de dagelijkse dingen even door. Ik raad iedereen aan om een gastouder via gastouderbureau De Bengel te nemen. Je bent dan verzekerd van een kundig en passend advies.

  • Certificaat Babywijs: professionele babyopvang
  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Cursus Pedagogisch Component, Kinder Wijs tv
  • Boekstart
  • Lezing kriebels in je buik
  • Lezing spraakontwikkeling
  • Eigen pedagogisch werkplan
  • Cursus hoogbegaafdheid en hoog sensitief
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)