Gastouder Eibergen Inez

Voorstellen gastouder Eibergen Inez
Graag wil ik me even voorstellen, mijn naam is Inez en na jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt is in 2011 mijn grote wens uitgekomen, het runnen van een eigen kleinschalige kinderopvang. Ik ben eigenaar van gastouderopvang Ukkepuk Kinderopvang in Eibergen. Hier werk ik elke dag met veel passie en plezier. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen dochters en 4 prachtige kleinkinderen.

Mijn kinderopvang

gastouder Eibergen Inez

gastouder eibergen inezDe kinderen brengen de dag door in huiselijke sfeer met de nodige structuur. Ze voelen zich thuis bij Ukkepuk en spelenderwijs leren ze hier van alles, van spelen tot tellen, tot de dagen van de week, tot vormen en kleuren benoemen, om maar even een paar dingen te noemen. We eten altijd samen aan tafel de boterham en ook van het fruitmomentje in de ochtend maken we altijd een gezellig half uurtje van met veel liedjes zingen. Vooral veel beweegliedjes want dat vinden de kinderen prachtig.
Als het weer het toelaat gaan we naar buiten, om te spelen of lekker te wandelen met de bolderkar waar vier kinderen in passen. Daarnaast hebben we een fijne tuin met een mooie zandbak, een speeltoestel en heel veel fietsjes, tractoren en loopfietsjes, en er is ook een klein speeltuintje is dicht in de buurt. Alle ruimtes waar de kinderen verblijven zijn kind veilig en vooral gezellig.

gastouder Eibergen InezMet liefde en grenzen worden kinderen mooie mensen.
Dat is iets waar ik me dagelijks van bewust ben en ook naar handel.
Ik werk met het vve programma van Kiki, dit is een beer die van alles beleeft en hier kan ik samen met de kinderen over praten en zingen en knutselen, maar als het even niet uit komt omdat b.v. een van de kinderen moe is of omdat het jongste kindje even extra aandacht nodig heeft dan slaan we het gewoon over. Niets moet alles mag (bijna). Daarnaast speel ik ook in op de belevingswereld van de kinderen. Wat speelt er bij hen, komt er een baby, gaan ze naar zwemles, of naar de basisschool, enz.

Beschikbaarheid
Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en per dagdeel zijn er maximaal 5 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ook buitenschoolse opvang voor 4 tot 12 jarigen in mogelijk, dan zijn er maximaal 6 kinderen in het totaal.

Samenwerking
Mijn kennis, ervaring en plezier zit in het bieden van gastouderopvang aan kinderen. Dit doe ik dan ook al jaren met veel plezier. Maar om als gastouder te kunnen werken moet er meer gebeuren, en dat is de reden dat ik gebruik maak van de diensten van Gastouderbureau De Bengel. Zij zorgen dat alles op de achtergrond goed geregeld is zodat ik mij met mijn passie bezig kan houden; namelijk de gastouderopvang van mijn oppaskinderen. Zo sta ik op de groep en is Gastouderbureau De Bengel mijn totale back-office. Met elke vraag die ik heb kan ik bij de medewerk(st)ers van De Bengel terecht.

Competenties

  • Certificaat kindercoach stoer
  • Training Herkennen en begeleiden van een ontwikkelingsvoorsprong bij het jonge kind (0-4 jaar)
  • Workshop "ontdek de kracht van muziek"
  • VVE voor- en vroegschoolse educatie
  • Cursus hoogbegaafdheid en hoog sensitief
  • Cursus omgaan met vermoedens van kindermishandeling
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Cursus autisme, inzicht in autisme
  • Kiki training, kansen in kinderen
  • Workshop "baby- en kindergebaren"