Gastouder Eibergen Cindy

Voorstellen
Ik ben Cindy (1978) en al meer dan 10 jaar werkzaam als gastouder. Ik  woon in Eibergen samen met mijn man en onze twee dochters die op het voortgezet onderwijs zitten.

Mijn hobby’s zijn; wandelen, lezen, zwemmen, tekenen/schilderen, winkelen en vooral dingen ondernemen met mijn gezin, dagje uit, bioscoop/theater bezoeken, enz. Ook ben ik sinds kort wat actiever op Facebook en dat vind ik eigenlijk best erg leuk, met twee tienerdochters ontkom je er haast niet aan!

Na mijn opleiding SPW3 (toen nog AW, Agogisch Werk), heb ik een aantal jaren in de kinderopvang als ook in de gehandicaptenzorg gewerkt. Toen onze oudste dochter was geboren heb ik ook nog enige tijd in de thuiszorg gewerkt, tot dat een buurvrouw mij vroeg of ik op haar dochter zou willen passen. Het bleek erg goed te passen in mijn gezin, en ik vond het erg fijn om haar op die manier te kunnen helpen. Een paar jaren later werd onze tweede dochter geboren en zijn we verhuist naar Eibergen. Eenmaal gesetteld heb ik me aangesloten bij een gastouderbureau en ging ik vrij snel weer van start als gastouder.

Ik doe dit werk nu dus al een aantal jaren met veel plezier!

Mijn kinderopvang
Er zijn in de loop der jaren al een heel aantal kinderen in ons gezin opgegroeid, met de meeste gezinnen heb ik nog steeds contact. Het blijft ook nog steeds erg mooi om kinderen op te zien groeien gedurende de jaren, allemaal met hun eigen karakter en mogelijkheden.

Elk kind is uniek en puur en kinderen veroordelen ook nooit. Ze snappen heel veel zonder te praten, maar door hun gevoel. Hierdoor leer ikzelf ook steeds meer op mijn gevoel te vertrouwen, in plaats van alles te willen beredeneren. Toen we onze hond hadden laten inslapen, was ik zelf wat van slag. Kinderen voel dat feilloos aan en toe ik de dag erop een meisje van 3 opving had ze haarfijn in de gaten dat het anders was en kwam ze spontaan een dikke knuffel geven en zeggen dat ze de hond ook miste. Dit zijn unieke momenten waar ik het voor doe, zo kan ik er nog vele op noemen.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen, en hun ouders, bij ons gezin passen, hun ouders natuurlijk ook, dit is vaak bij een eerste kennismakingsgesprek al duidelijk de klik met mijn eigen kinderen is erg belangrijk! Iedereen moet zich thuis voelen, gerespecteerd en begrepen. Ik bied de kinderen veel structuur en ik vind het belangrijk dat er duidelijke regels zijn over wat wel en niet mag bij ons thuis en ook ten aanzien van de omgang met de hond. Verder vind ik samen dingen ondernemen belangrijk, dit kan samen spelen/knutselen zijn.

Maar ook naar de weekmarkt gaan en wandelen (we hebben een hond die dit super vind), of de eendjes voeren, blijven leuk. Soms, als het aantal kinderen het toelaat, gaan we naar de kinderboerderij of naar het zwembad, het Vinkenest hebben we het afgelopen seizoen een aantal keren bezocht! Dit natuurlijk altijd in overleg met de ouders!

Ik werk volgens mijn eigen pedagogisch werkplan. Hierin staat duidelijk omschreven hoe ik werk, wat ik belangrijk vind en wat ik de ouders kan bieden.

Beschikbaarheid
In overleg is er veel mogelijk. Ik ben erg flexibel. Opvang is mogelijk op alle dagen van de week en tijd.

Samenwerking
Ik ben blij dat ik bij ‘’ de Bengel ‘’ ben aangesloten, ik vind hun visie, dat ieder kind uniek is, goed aansluiten bij mijn idee van opvoeding. Daarbij heb ik met Gitte Lansink een plezierig contact, zij weet vaak heel goed welk gezin/kind binnen ons eigen gezin past.

Opleiding
Ik heb een SPW3 opleiding Agogisch werk, en ik volg de cursussen en opleidingen die nodig zijn om te kunnen werken als geregistreerd gastouder, zoals kinder-EHBO

Ik hoop dat ik een beeld van mezelf heb kunnen geven en wie weet tot ziens!

  • SPW niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Workshop "baby- en kindergebaren"

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto