Gastouder Eibergen Cindy

Voorstellen
Ik ben Cindy (1978) en al meer dan 10 jaar werkzaam als gastouder, inmiddels als zelfstandig gastouder. Ik  woon in Eibergen samen met mijn man en onze twee dochters die op het voortgezet onderwijs zitten.

Mijn hobby’s zijn; wandelen, lezen, zwemmen, tekenen/schilderen, winkelen en vooral dingen ondernemen met mijn gezin, dagje uit, bioscoop/theater bezoeken, enz. Ook ben ik sinds kort wat actiever op Facebook en dat vind ik eigenlijk best erg leuk, met twee tienerdochters ontkom je er haast niet aan!

Na mijn opleiding SPW3 (toen nog AW, Agogisch Werk), heb ik een aantal jaren in de kinderopvang als ook in de gehandicaptenzorg gewerkt. Toen onze oudste dochter was geboren heb ik ook nog enige tijd in de thuiszorg gewerkt, tot dat een buurvrouw mij vroeg of ik op haar dochter zou willen passen. Het bleek erg goed te passen in mijn gezin, en ik vond het erg fijn om haar op die manier te kunnen helpen. Een paar jaren later werd onze tweede dochter geboren en zijn we verhuist naar Eibergen. Eenmaal gesetteld heb ik me aangesloten bij een gastouderbureau en ging ik vrij snel weer van start als gastouder.

Ik doe dit werk nu dus al een aantal jaren met veel plezier!

Mijn kinderopvang
“Unic You” staat voor huiselijke kleinschalige kinderopvang met, zoals de naam al aan geeft, oog voor ieder uniek kind.

Ik hecht veel waarde aan respect hebben voor elkaar, mens, dier en natuur.

Dit uit zich onder andere door op de hoogte te zijn van de opvoeding die ouders voor ogen hebben voor hun kind(eren),als ook dat de ouders op de hoogte zijn van mijn werkwijze. Dit is na te lezen in mijn pedagogisch werkplan, als iedereen zich daarin kan vinden kunnen we verder. Natuurlijk blijft het hebben van een “klik” samen ook erg belangrijk, dit blijkt meestal na een eerste kennismakingsgesprek. Omdat er sprake is van opvang binnen ons gezin spreekt het eigenlijk wel voor zich dat iedereen zich prettig moet voelen bij elkaar. Mijn dochters zitten beide op het voortgezet onderwijs, maar komen graag thuis in een gezellige sfeer, en dit geld natuurlijk ook voor mezelf, mijn man Casper, als ook de kinderen in de opvang.

Ik ben er trots op te zeggen dat er een leuke sfeer heerst in ons huis en de opvang. We eten en drinken gezellig samen aan tafel, soms zijn er kinderen in de opvang die in de ochtend mee ontbijten en/of lunchen. Daarnaast knutselen we en spelen een spelletje aan tafel. Verder wordt er in de rest van de woonkamer gespeeld met blokken, auto’s, poppen en dergelijke. Ik ben lid van speelotheek “Okidoki” in Borculo, daar leen ik eens in de drie weken een nieuw stuk speelgoed en een spel. Ook spelen we graag in de speeltuin dichtbij ons huis, of in de achtertuin met de zand/ water tafel en wat spelmateriaal.

We gaan graag wandelen met onze hond Mika , wij zijn als gezin erg aan haar gehecht, soms is ze te uitbundig en gaat ze in haar bench, maar voor de rest hoort ze er helemaal bij. Ook hebben we buiten twee cavia’s, allemaal dieren die zo hun zorg en aandacht nodig hebben. Dit is iets waar ik veel plezier aan beleef en ook meegeef aan alle kinderen, zorg dragen voor mens en dier. De eendjes in de vijver dicht bij ons huis worden regelmatig door ons op droog brood getrakteerd 😉 De dieren bij “Hof van Eckberge” bezoeken we graag, mits het aantal kinderen dit toelaat.

Regelmatig zijn er baby’s in de opvang, andere kinderen zullen er begrip voor moeten opbrengen dat ze ook weleens huilen en een fles krijgen, wat vaak wel wat langer duurt dan een boterham eten. De meeste kinderen hebben echt interesse in elkaar en helpen elkaar waar nodig, een handje geven om samen over te steken op straat of bij het delen van een stuk speelgoed. Zo leren ze van en met elkaar!

Beschikbaarheid
In overleg is er veel mogelijk. Ik ben erg flexibel. Opvang is mogelijk op alle dagen van de week en tijd.

Samenwerking
Ik ben blij dat ik bij ‘’ de Bengel ‘’ ben aangesloten, ik vind hun visie, dat ieder kind uniek is, goed aansluiten bij mijn idee van opvoeding. Daarbij heb ik met Gitte Lansink een plezierig contact, zij weet vaak heel goed welk gezin/kind binnen ons eigen gezin past.

Opleiding
Ik heb een SPW3 opleiding Agogisch werk, en ik volg de cursussen en opleidingen die nodig zijn om te kunnen werken als geregistreerd gastouder, zoals kinder-EHBO

Ik hoop dat ik een beeld heb kunnen geven van mijn opvang en wie weet tot ziens,

Cindy

  • SPW niveau 3
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Workshop "baby- en kindergebaren"

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto