Voorstellen Gastouder Diepenheim Dianne

Voorstellen gastouder Diepenheim Dianne
Mijn naam is Dianne en ik woon met mijn gezin in Diepenheim. Hier werk ik al sinds 2000 met veel plezier als gastouder. Nadat mijn eigen kinderen wat ouder werden, begon het bij mij weer te kriebelen en zodoende ben ik gestart als gastouder in mijn eigen huis. Al snel groeide dit uit tot een parttime baan, waar ik tot op heden nog steeds erg veel plezier aan beleef.
Momenteel zijn mijn eigen kinderen al volwassen en werk ik vier dagen per week als gastouder, met kinderen variërend in de leeftijd van 4 maand tot 12 jaar.

gastouder diepenheim dianneMijn kinderopvang
Als gastouder vind ik het belangrijk de oppaskinderen een stabiele basis te bieden, in een huiselijke omgeving. Doordat ik meerdere kinderen uit verschillende gezinnen heb, komen ze automatisch met andere kinderen van allerlei leeftijden in contact. Hierdoor hebben ze zowel de grote hoeveelheid aandacht die een gastouder kan bieden, als ook de sociale interactie met de andere kinderen.
In en rondom het huis is alles aangepast aan het ontvangen van de oppaskinderen. Zo hebben we een ruime tuin met speelgoed voor alle kinderen, waaronder ook een grote trampoline. Ook binnen zijn genoeg spullen om de kinderen mee te vermaken. Zo kunnen ze met elkaar lekker spelen, verkleden of knutselen. Uiteraard speel ik zelf ook vaak met de kinderen, zoals bordspelletjes of samen een keertje bakken.
Daarnaast is er bij ons thuis een (kleine) hond, Belle, aanwezig. Belle is hier opgegroeid met de oppaskinderen en de kinderen vinden het heerlijk om met haar te wandelen en spelen.
Wat ik erg belangrijk vind is dat een kind zichzelf kan zijn hier en zich helemaal thuis voelt hier. Een leuk voorbeeld daarvan is dat de kinderen soms nog helemaal niet toe zijn om te stoppen met spelen hier wanneer ze worden opgehaald en voor ze weg gaan altijd een knuffel komen geven. Wanneer een oppaskind na de vakantie naar je toe komt rennen met de uitspraak: “Dianne, ik heb je gemist!”, geeft dat een super goed gevoel.

Beschikbaarheid
Mijn opvangdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 18:00. De begintijd varieert en kan in overleg altijd geregeld worden. Zoals eerder aangegeven zijn de kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Hiervan zijn een aantal kinderen die altijd op vaste momenten komen, maar ook een aantal die op wisselende dagen komen. Ook hierin is in overleg veel mogelijk.

Samenwerking
Sinds 2007 werk ik met De Bengel samen. Deze samenwerking bevalt prima. Er is altijd goed overleg met de contactpersoon van De Bengel en ook hun cursusaanbod is uitstekend.

Competenties

  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Training ieder kind een gezonde start
  • Training Herkennen en begeleiden van een ontwikkelingsvoorsprong bij het jonge kind (0-4 jaar)
  • Eigen pedagogisch werkplan
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Cursus autisme, inzicht in autisme
  • Workshop "baby- en kindergebaren"