Gastouder Diepenheim Coby

Voorstellen gastouder Diepenheim Coby
Mijn naam is Coby en ik woon met mijn man en onze hond in Diepenheim. In een rustige straat, om de hoek bij de peuterspeelzaal. Ook ben ik moeder van twee kinderen. Onze kinderen hebben de leeftijd gekregen dat ze niet meer thuis wonen. Vroeger heb ik op een peuterspeelzaal gewerkt en op een kinderdagverblijf. Nu ben ik al 12 jaren gastouder, en sinds 2013 via GOB De Bengel. Tevens heb ik 1,5 jaar in Liechtenstein gewerkt als gastouder.

Mijn kinderopvang
Ik vind het prachtig om de ontwikkelingen van de kinderen te volgen en te stimuleren, doordat ik altijd een klein groepje kinderen heb als gastouder, heb ik alle tijd en aandacht voor elk kind. De uitspraken van de kinderen, hun spontane reacties, de gezelligheid van het samen iets ondernemen, zijn zaken waar ik dagelijks erg van geniet. Ook is het heerlijk om te zien dat elk kind anders is, en daar speel ik ook op in. In mijn opvang zorg ik voor regelmaat in de dag en duidelijkheid. Dat geeft de kinderen rust. De kinderen krijgen bij mij alle ruimte om lekker te spelen en te ontdekken. Dit kan bij mij door samen of individueel te spelen, door te knutselen, voor te lezen, te zingen, door persoonlijke aandacht en door het kijken naar de behoeftes van het kind. Ik wissel regelmatig het aanbod van speelgoed, zodat dit ook interessant blijft voor de kinderen. Ook vind ik het belangrijk dat het speelgoed en de activiteiten aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van het kind. Wij zijn vaak buiten, om in de tuin te spelen, een wandeling te maken, kinderen op te halen, of om naar de speeltuin te gaan.

Beschikbaarheid
Mijn opvangdagen zijn op dit moment maandag, dinsdag en donderdag voor de kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar.

Samenwerking
De samenwerking met Gastouderbureau de Bengel ervaar ik als zeer positief. Ze staan altijd voor je klaar en er is genoeg aanbod voor cursussen.

Gastouder Diepenheim Coby Gastouder Diepenheim Coby Gastouder Diepenheim Coby Gastouder Diepenheim Coby

Competenties

  • Workshop "de (niet) pratende peuter
  • Diploma kinderverzorging/jeugdverzorging
  • Certificaat beter omgaan met pubers
  • Certificaat meldcode kindermishandeling
  • Workshop "ontdek de kracht van muziek"
  • Cursus JONGleren in het verkeer
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Cursus autisme, inzicht in autisme