Gastouder Den Ham Florina Kaptein

Voorstellen
Mijn naam is Florina (1989). Ruim zes jaar woon ik al in Den Ham. Daarvoor woonde ik in Zwitserland, waar ik een opleiding in de verzorging heb afgerond. In Zwitserland heb ik gewerkt in een verpleegtehuis en op een kinderdagverblijf in Zurich. In 2009 ben ik naar Nederland verhuisd. Hier heb ik de opleiding tot lerares basisonderwijs (Pabo) gevolgd. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd. Na het afronden van de studie kwam ik via vrienden bij een gezin terecht die op zoek waren naar een oppas. Het oppassen beviel me zo goed dat ik besloot om gastouder te worden. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken en veel persoonlijke aandacht voor ze te hebben. Daarnaast geniet ik ervan om met de kinderen leuke dingen te doen en ze spelenderwijs uit te dagen.

Mijn man en ik wonen samen met onze dochter (2016) in een knus huis in een gezellige buurt. Een speeltuin, een voetbalveldje en een klein bosje zijn dicht in de buurt. De scholen en de peuterspeelzaal zijn op loopafstand.

Mijn kinderopvang
Het belangrijkste vind ik dat de kinderen zich bij mij als gastouder op hun gemak voelen. Daarom probeer ik op de behoeftes van de kinderen in te spelen. Elk kind is anders en dat maakt het ook zo leuk! Ik ben geduldig, houd ervan om leuke gesprekjes te voeren en met de kinderen te lachen.

Voor de opvang heb ik een speciale kamer ingericht. Deze kamer is ingericht/bedoeld als slaapkamer, maar kan ook als speelkamer of leeshoek worden gebruikt. De activiteiten tijdens de opvang zijn verschillend, omdat niet alle kinderen dezelfde interesses hebben. Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld de kinderen een boek voor te lezen, met ze te zingen, te knutselen of te schilderen. Maar ook spelletjes doen en met ze koken/bakken vind ik erg leuk. Bij mooi weer ga ik graag naar buiten: even wandelen, naar de speeltuin of naar het nabij gelegen park. Daarentegen vind ik het ook belangrijk om de kinderen hun eigen gang te laten gaan, bijvoorbeeld als ze aan het spelen of kleuren zijn.

Beschikbaarheid
Mijn opvangdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Zaterdag in overleg.
De opvangtijden zijn in overleg met de ouders.
Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar.

Samenwerking
De samenwerking met ‘de Bengel’ ervaar ik als positief en plezierig. De medewerkers zijn gemotiveerd, betrokken en hebben alles goed voor elkaar. (Gast)ouders worden regelmatig geïnformeerd over veranderingen, cursussen, leuke activiteiten etc.

Opleidingen
Diploma EHBO voor kinderen, jaarlijkse bijscholing.
Diploma lerares basisonderwijs (PABO): workshops ‘voorlezen’ en ‘vertellen’ gevolgd.
Diploma in de verzorging.

  • Workshop rouwverwerking
  • Workshop "ontdek de kracht van muziek"
  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)
  • Workshop "baby- en kindergebaren"

Profiel foto