Gastouder Borculo Jolanda

Voorstellen
Ik ben Jolanda (1958) gastouder in Borculo en woon samen met mijn man en 3 kinderen. Wij zijn al zo’n 23 jaar gastgezin, of zoals dat tegenwoordig heet, ik ben gastouder.

Mijn kinderopvang
Na al die jaren geniet ik nog elke dag van de zorg voor kinderen. Bijna alle kinderen komen vanaf babyleeftijd en sommigen blijven zelfs totdat ze van de basisschool afgaan. Ik geniet ervan om vanaf de geboorte voor de kinderen te zorgen. Op die manier leer ik de kinderen en ouders goed kennen en samen bouwen we een goede band op. Daardoor  is het vertrouwd voor de kinderen en voelen ze zich thuis. Dit zie je terug in het gedrag van de kinderen. Bij het halen en brengen is er altijd tijd voor mondeling overleg en af en toe drink ik met de ouders een kopje koffie/thee om ook met hen een goede band op te bouwen. Het persoonlijk contact vind ik erg belangrijk.  Daarnaast komen alle ouders met kinderen één keer per jaar een gezellige middag bij ons, om samen bij te kletsen en sinterklaas te vieren. De kinderen krijgen natuurlijk een klein cadeautje en wat pepernoten. Iedereen geniet.  Ook sponsor ik samen met De Bengel een voetbalteam in Borculo, de allerkleinste voetbaltalentjes. Geweldig leuk om te doen. Het blijft leuk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen, ieder in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. Ik bied de kinderen verschillende spelmogelijkheden aan zodat ze zich in hun dagelijkse spel en fantasie kunnen ontwikkelen. Voorlezen, een liedje zingen, een spelletje doen of gewoon lekker kletsen behoort natuurlijk ook tot de dagelijkse activiteiten. Als het weer het toelaat gaan we graag naar buiten.

Maar mijn favoriete bezigheid blijft samen met de kinderen knutselen. Er wordt  volop geknipt, geplakt, gekleurd en geverfd, dus er gaat geregeld een “knutsel en frutselwerkje” mee naar huis.

Beschikbaarheid
Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De opvangtijden stem ik in overleg met de ouders af. Mijn voorkeur gaat uit naar vaste dagen en zoals ik al eerder vertelde het liefst kinderen vanaf de geboorte.

Samenwerking
De samenwerking met De Bengel verloopt prima. De administratie is goed geregeld en ook voor vragen kan ik altijd bij mijn kinderopvangadviseur of één van de mensen op kantoor terecht.

Opleiding
Ik ben geregistreerd  gastouder en voldoe aan alle wettelijk gestelde eisen en kwalificaties, zoals diploma Helpende, Zorg en welzijn en een certificaat KinderEHBO.

  • EHBO diploma (Eerste Hulp aan Kinderen)

Profiel fotoProfiel fotoProfiel foto