Erkend gastouderbureau

De kosten die je betaalt voor de kinderopvang zijn gebaseerd op het jaarinkomen. Al onze gastouders zijn geregistreerd. Ons bureau is een door de overheid erkend Gastouderbureau. Daarom ontvang je als ouder een groot deel van de kosten terug in de vorm van kinderopvangtoeslag.

Tarieven gastouderopvang

De daadwerkelijke kosten min de te ontvangen kinderopvangtoeslag is jouw eigen bijdrage. Hieronder vind je een goede indicatie van de eigen bijdrage gastouderopvang in 2019.

Gezinsinkomen
tot:
    netto voor kind met
meeste opvanguren
    netto voor de
overige kinderen
€ 30.000,–    € 0,49    € 0,31
€ 40.000,–    € 0,81    € 0,33
€ 50.000,–    € 1,18    € 0,33
€ 60.000,–    € 1,43    € 0,42
€ 70.000,–    € 1,85    € 0,51

Deze eigen bijdrage is gebaseerd op een bruto uurtarief van € 6,15. Dit is inclusief bureaukosten en een uurtarief van € 5,05 voor de gastouder. Het exacte netto uurtarief is afhankelijk van het aantal uren opvang en het uurtarief van jouw gastouder.

Bureaukosten

De kosten van de kinderopvang bestaan uit het uurtarief van de gastouder en de bureaukosten. Met deze bureaukosten wordt de kwaliteit en veiligheid van de kinderopvang bekostigd. Bij De Bengel hebben wij ervoor gekozen dat elke gastouder haar eigen kinderopvangadviseur heeft. Op deze wijze kennen wij al onze gastouders persoonlijk. Weten wij hoe elke gastouder werkt en wat haar kwaliteiten zijn. Als ouder weet je zo precies wat je van de opvang kan verwachten.

De kinderopvangadviseur adviseert en begeleid haar gastouders daar waar nodig. Ze kijkt regelmatig mee in de opvang en bespreekt de laatste scholingsmogelijkheden. Ook de evaluatie- en een risico-inventarisatie van de opvang horen bij het werk van onze kinderopvangadviseurs. Daarnaast verzorgen wij de administratieve afhandeling van de geboden kinderopvang.

Waarom gastouders en ouders kiezen voor ons bureau? Wij staan voor kwaliteit, persoonlijk, betrokken en dichtbij onze ouders en gastouders. Meer weten? Maak vrijblijvend kennis met onze werkwijze.

Vaste tarieven

Vast tariefBureaukosten per maand
1e kind€ 56,-
2e kind€ 35,-
3e kind€ 28,-

Weinig opvang nodig? Vraag naar ons voordelige flexibele tarief.

Opvang aan huis of alleen buitenschoolse opvang nodig? Ook daarvoor kennen wij voordelige tarieven.

Vanzelfsprekend

  • Hulp bij aanvraag van de kinderopvangtoeslag
  • Goede begeleiding voor ouder en gastouder
  • Uitgebreid scholingsaanbod
  • Mogelijkheid om zelf aanvullende afspraken te maken met jouw gastouder
  • Facturatie van de daadwerkelijke uren direct na afloop van de maand
  • Geen inschrijfkosten of aparte facturatiekosten
  • Vervanging bij ziekte of vakantie gerealiseerd in 94,3% van de hulpvragen (2017)
Kinderopvangtoeslag

Drieling, 3 maal recht op kinderopvangtoeslag