Kinderopvangadviseur

De Bengel werkt met een vast team van kinderopvangadviseurs. Elke adviseuse kent, begeleidt en ondersteunt haar eigen gastouders.  Komt er een vraag binnen voor opvang of meldt zich een gastouder aan? Dan start de kinderopvangadviseuse altijd met een vrijblijvende kennismaking. Het gesprek met de gastouder vindt altijd plaats op het toekomstige opvangadres. Op die manier kan er gelijk worden bekeken of alle faciliteiten aanwezig zijn en of er sprake is van een veilige omgeving.

Onze kinderopvangadviseuse komt ook graag bij jou thuis! Zo krijgt ze een goed beeld van de thuissituatie van jouw kind(eren). Doordat ze ook alle gastouders en hun situatie kent, kunnen wij de beste koppeling maken voor jou en jouw kind(eren).

Begeleiding en controle

Wij zijn blij als er een match is gemaakt, waarbij kind, ouder én gastouder zich goed voelen. Maar ook daarna zitten wij niet stil. Zo zorgen wij voor een goede begeleiding om te zorgen dat er – ook na de start – een prettige samenwerking bestaat. De kinderopvangadviseur houdt daarom intensief contact met zowel de ouder(s) als de gastouder. Soms is dat even een bezoekje tussendoor, maar je kunt ook rekenen op:

  • een evaluatiegesprek na twee maanden,
  • een jaarlijkse evaluatie van de opvang,
  • de jaarlijkse Risico-inventarisatie Gezondheid en Veiligheid.

Meer weten? Neem contact op met gastouderbureau de Bengel

104_0551