Kwaliteit kinderopvang

Gastouderbureau de Bengel staat voor een hoge kwaliteit van kinderopvang. Dit bereiken wij door, voor onze ouders en gastouders, een brede samenwerking op te zoeken met specialisten. Expertise partners op de verschillende gebieden met betrekking tot de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Onze kinderopvangadviseurs, gastouders en ouders kunnen bij deze experts terecht met hun vragen op de verschillende ontwikkelingsgebieden in de kinderopvang. Daarnaast worden er ook gezamenlijk workshops, lezingen en/of trainingen gereorganiseerd.  Zo zijn niet alleen onze kinderopvangadviseurs goed opgeleid maar bieden wij ook gastouders en ouders meer.

Expertise partners kinderopvang

Hoogbegaafdheid in de kinderopvang. Wij zijn blij met Elles Stahlie van Zien in Eigenheid als deskundigheidspartner op gebied van Hoogbegaafdheid. Doorverwezen ouders en gastouders zijn zeer lovend over haar advies en begeleiding. Met als resultaat “happy” kinderen. Dit sluit aan bij onze missie “een betere wereld”

Orthopedagoog

Elles Stahlie is een orthopedagoog met veel ervaring. Ze begeleid en ondersteund kinderen in hun (leer/ontwikkeling)proces. Ze gaat daarbij uit van de eigenheid van het kind. Hiermee helpt ze de kinderen hun talenten te ontwikkelen. Met als resultaat dat ze gelukkig opgroeien en zichzelf accepteren en waarderen. En dat elk kind zichzelf geaccepteerd en gewaardeerd voelt door anderen. Haar doel is een kind in haar kracht te zetten, zodat een kind weer dingen doet die bij hem of haar passen en waar het kind zich goed bij voelt. Zo kan het kind hoogbegaafdheid als iets positiefs gebruiken.

Website Zien in Eigenheid

Babygebaren

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond. Door het gebruiken van babygebaren kan hij echter wel met jou communiceren.

Bij gastouderbureau de Bengel is onze kinderopvangadviseur Leonie Scholten opgeleid tot babygebaar docent. Ook hebben (bijna) al onze gastouders de workshop babygebaren bij Leonie gevolgd. Voor vragen over het gebruik van babygebaren in de communicatie met jou kind kun je terecht bij Leonie.

Wil je meer weten neem dan contact op met de expert, jouw eigen kinderopvangadviseur of met ons.

Expertise partners

Hoogbegaafdheid kinderopvang (Elles Stahlie)

Verloskundigen

Verloskundige praktijk Gemmare in Hellendoorn houdt elke maand een mama-café. Een ontmoetingsplaats waar aanstaande en jonge moeders laagdrempelig met elkaar in contact kunnen komen. Elke maand zijn er weer andere deskundigen. Ook tref je regelmatig een van onze kinderopvangadviseurs aan om ouders bij te praten over de mogelijkheden van flexibele kinderopvang. Dus woon jij in de gemeente Hellendoorn of omgeving ? Kijk dan eens op de website van Gemmare om te zien wanneer het volgende mama-café plaatsvindt.

Ook met andere verloskundig praktijken in de regio hebben wij goede contacten. Op deze manier zijn wij makkelijk te vinden door aanstaande en jonge moeders. Onder andere verloskundigen praktijk Rijssen-Holten en Zwanger en Zo.